The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πατατοσαλάτα με αβοκάντο
Κυρίως πιάτο Σαλάτες

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα κ καλή εβδομάδα, καλοί μου φίλοι κ φίλες! Συνειδητοποίησα πριν λίγες μέρες ότι η διαδικτυακή μου κουζίνα έχει μια ροπή προς το γλυκό τον τελευταίο καιρό… Γι’αυτό κ σήμερα είπα να αλλάξω ρότα κ να σας σερβίρω μια υπέροχη σαλάτα! Δεν θέλω γκρίνιες. Η σαλάτα μπορεί να γίνει απολαυστικό πιάτο, αν φτιαχτεί με τον σωστό τρόπο κ τα κατάλληλα υλικά. Η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα είναι εμπνευσμένη από μια παλιότερη συνταγή της Δημητρούλας κ κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί σε γιορτινό τραπέζι. Πάσχα πλησιάζει, νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει για το πασχαλινό μας τραπέζι! Σας συμβουλεύω να την φάτε αυθημερόν, γιατί παπαριάζει, αν μείνει στο ψυγείο. Λόγω της πατάτας είναι χορταστικότατη κ θα μπορούσε να φαγωθεί κ ως κυρίως. Κ φυσικά το υλικό που κλέβει την παράσταση είναι το λατρεμένο αβοκάντο! Μην παραλείψετε τα μυρωδικά! Είναι απαραίτητα, απογειώνουν τη γεύση με τα αρώματά τους! Αν δεν έχετε μέντα κ δυόσμο, βάλτε μαϊντανό. Α, επ’ ευκαιρία να σας υπενθυμίσω κι αυτή την πατατοσαλάτα. Εξίσου νόστιμη κι αυτή! Αυτά τα ολίγα. Περιμένουμε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας! όλο κ πληθαίνουν οι φίλοι του μπλογκ που κάνουν συνταγούλες μας κ μας στέλνουν τις φωτογραφίες τους δίνοντάς μας απέραντη χαρά!

Φιλιά γλυκά από μια πολυλογού Πατρινιά! Μουάτς!

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο
Πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικά για 4-5 άτομα:
4 πατάτες, καθαρισμένες (650γρ)
3 ντομάτες (450γρ.), σε κυβάκια (κρατάμε τα σπόρια)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι ρόκα
1 αβοκάντο χωρισμένο στη μέση (80+80 γρ.)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σιρόπη αγαύης
3 κ.σ. φύλλα μέντας κ δυόσμου
1 κ.σ. σουσάμι
αλάτι κ πιπέρι

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο
Πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Εκτέλεση:

Bράζω τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζω το μισό αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (κρατάω τα σπόρια), το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρόκα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη. Στο μπλέντερ χτυπάω το υπόλοιπο αβοκάντο, τα σπόρια από τις ντομάτες, τα φύλλα μέντας-δυόσμου, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, την αγαύη, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι κ πιπέρι. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τις πατάτες (κομμένες) με τη σως και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά αλλά να μην λιώσουν. Μεταφέρω σε πιατέλα κ πασπαλίζω με σουσάμι. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 7.980 times, 1 visits today)

6 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *