The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πατάτες φούρνου με πιπεριές
Κυρίως πιάτο

Πατάτες φούρνου με πιπεριές

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Ελπίζω να είστε καλά! Εδώ στο νησί όλα κυλούν ομαλά, επιτέλους έχει αδειάσει ο τόπος από τις ορδές τουριστών και απολαμβάνουμε επιτέλους την ομορφιά και τη γαλήνη του νησιού. Προχτές μάλιστα κάναμε και μπάνιο. Η θάλασσα ήταν όνειρο, ήρεμη και ζεστή! Καλά λένε ότι τα φθινοπωρινά μπάνια είναι τα καλύτερα! Και η παραλία έρημη χωρίς κόσμο, χωρίς ξαπλώστρες, χωρίς βαβούρα, λες και την είχαμε κλείσει μόνο για μας! Με αυτά που κάνει ο μουρλόκαιρος δεν ξέρω πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε μπάνια φέτος! Πάντως για να είμαι ειλικρινής μου λείπει το φθινόπωρο, δεν θέλω να περάσουμε απευθείας στον χειμώνα…

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Όταν τις Κυριακές με πιάνει όρεξη για ψητό, φτιάχνω μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές του μπλογκ το ψητό του χορτοφάγου όπως το έχω ονομάσει. Δηλ. μανιταράκια στον φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο και πορτοκάλι. Μιλάμε για ονειρικό φαγάκι που πρέπει να δοκιμάσετε! Τις προάλλες ήθελα να πρωτοτυπήσω και να κάνω κάτι διαφορετικό. Έβαλα λοιπόν πατατούλες με πολύχρωμες πιπεριές, μπόλικο κρεμμύδι και δεντρολίβανο στον φούρνο κι έκανα ένα υπέροχο ψητό! Το συνοδεύσαμε με μια σαλατούλα και απολαύσαμε ένα ωραιότατο γεύμα εγκεκριμένο και από τον Δημητράκη μας.

Αυτά από το Τζάντε! Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!

Πατάτες φούρνου με πιπεριές
Πατάτες φούρνου με πιπεριές

Υλικά για ένα πυρέξ:
700 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
200 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, χοντροκομμένες
140 γρ. κρεμμύδι (1 μεγάλο), αλεσμένο
350 γρ. νερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. ντοματοπελτές
3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι και πιπέρι

Πατάτες φούρνου με πιπεριές
Πατάτες φούρνου με πιπεριές

Εκτέλεση:

Ρίχνω σε ένα μπολ τις πατάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με το λάδι, αλατοπίπερο και λίγο νερό και περιχύνω τις πατάτες με αυτό. Ανακατεύω καλά και αδειάζω στο πυρέξ. Προσθέτω το υπόλοιπο νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πάρουν ωραίο χρώμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νεράκι στην πορεία. Παρακολουθείτε το φαγάκι και αναλόγως ενεργείτε. Σερβίρετε με μια ωραία σαλατίτσα. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.985 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. ..ουάου ουάου ουάου!! το έφτιαξα προχθές βράδυ για χθες.. ονειρουπέροχοκαταπληκτικό!!! κ νομίζω το ότι έμεινε αρκετές ώρες και ξεκουρ΄στηκαν τα υλικά το απογείωσε πραγματικά!!! εντάξει, δεν έχω λόγια!!! win win!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *