The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο

Vegan πατάτες ογκραντέν

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι κάνετε; Δεν πιστεύω να τριγυρνάτε από εδώ κι από εκεί; Να ανήκετε στους αντιστασιακούς που συσσωρεύονται στις παραλίες και τα αυτοσχέδια μπαράκια; Μα τι κακό είναι αυτό; Αυτή η ανυπακοή που μας πιάνει, όταν μας συμβουλεύουν κάτι…Ελπίζω να συνετιστεί ο ελληνικός λαός και να δείξει την δέουσα υπευθυνότητα σε τούτες τις δύσκολες μέρες που περνά η ανθρωπότητα! Εμείς έχουμε κλειστεί στο σπίτι, μαγειρεύουμε πολύ, μα πάρα πολύ σας λέω, πηγαίνουμε βόλτες σε ερημικές παραλίες και παίζουμε ατελείωτες ώρες με τον Δημητράκη. Περνάει την φάση τρελού κολλήματος με τους δεινόσαυρους, οπότε διαβάζουμε σχετικά βιβλία, παίζουμε τα ανάλογα παιχνίδια και παρακολουθούμε με περισσό ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Για να μην μιλήσω για το ότι τους παριστάνουμε κιόλας! Έχω αρχίσει να αισθάνομαι Διπλόδοκος και να βλέπω τον μικρό μου σαν Τυραννόσαυρο Ρεξ! Είναι πάντως μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που στην καθημερινότητά μας δεν προλαβαίνουμε…Δείτε την ευκαιρία στο πρόβλημα κι όχι το πρόβλημα σε κάθε ευκαιρία!

Κι ας φτιάξουμε τώρα κι ένα πεντανόστιμο φαγάκι, πατάτες ογκραντέν με κρέμα κάσιους και καραμελωμένα κρεμμύδια! Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Greek Vegan και τώρα σας την παρουσιάζω με μεγάλη χαρά! Πρόκειται για ένα χορταστικό, υπέροχο πιάτο, πολύ πιο υγιεινό από το κλασικό ογκραντέν! Δοκιμάστε τις vegan πατάτες ογκραντέν ακόμα κι αν δεν είστε vegan! Θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά του!

Σας φιλώ γλυκά από την απομόνωση της Ζακύνθου! Και μην ξεχνάτε! #μενουμεσπιτι

Πατάτες ογκραντέν
Πατάτες ογκραντέν

Υλικά για 6 άτομα:

1100 γρ. πατάτες

120 γρ. κρεμμύδια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ρίγανη φρέσκια ή δεντρολίβανο

3 κ.σ. vegan τριμμένο τυρί

για την κρέμα

130 γρ. ωμά κάσιους

370 γρ. γάλα σόγιας

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. ρίγανη

corona

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε καυτό νερό τα κάσιους για 2 ώρες. Κατόπιν τα στραγγίζω, τα βάζω στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και τα χτυπώ ώσπου να αποκτήσουν μια λεπτόρρευστη υφή. Κόβω σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια, ζεσταίνω το λάδι και τα σοτάρω μαζί με την φρέσκια ρίγανη ή το δεντρολίβανο ώσπου να γίνουν διάφανα. Κόβω σε πολύ πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες (σχεδόν διάφανες), τις αραδιάζω σε ένα λαδωμένο πυρέξ σε μια στρώση, μετά σκορπώ τα κρεμμύδια, περιχύνω λίγη από την κρέμα από κάσιους. Μετά βάζω τις υπόλοιπες πατάτες, περιχύνω την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί, καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Τότε βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω για ένα ακόμη τέταρτο στον αέρα. Αφήνω να κρυώσει λίγο για να μπορώ να σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 5.452 times, 1 visits today)

5 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *