The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου

Print Friendly

For the recipe in English click here

Φίλοι μου, το ότι έχω κόψει το κρέας δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου! Aν όμως κάποιος μου έλεγε ότι πρέπει να κόψω τα ζυμαρικά, ένα είναι σίγουρο: θα τον μισούσα! Λατρεύω τα ζυμαρικά κ θα μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα! Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά: μακαρόνια, πένες, φιογκάκια, ραβιόλια, βίδες, παπαρδέλες, λαζάνια, κοχύλια…… και αν υπάρχει φαντασία ο κατάλογος με τα διαφορετικά πιάτα που μπορεί να φτιάξει κάποιος είναι ατελείωτος. Σήμερα σας έχω ένα πολύ γευστικό πιάτο, με αρώματα Ανατολής, χάρη της σάλτσας ντομάτας με 12 μπαχαρικά και το ταπεινό αλλά ισχυρό αντιοξειδωτικό μπρόκολο. Και επειδή έβρασα παραπάνω μπρόκολο, το έκανα πέστο και το έφαγα πάνω σε κρίθινα παξιμάδια.

Μιας και αυτή την περίοδο έχει πολλές γιορτές σας προτείνουμε να κάνετε δώρο στους φίλους σας κάποιο από τα 50 θεματικά καλάθια που έχει δημιουργήσει η ομάδα της yoleni’s. Σίγουρα μέσα από αυτή την μεγάλη ποικιλία θα βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε εορτάζοντα.

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου
Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου

Υλικά (3 μερίδες):
300γρ Παπαρδέλες «Ανδρίτσαινα»
250γρ Σάλτσα ντομάτας με 12 μπαχαρικά «Dolopia»
300γρ μπρόκολο
100γρ ανθότυρο
3κσ κουκουνάρι
4κσ  Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Bio «Olvia»
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες «Threpsi»
πιπέρι
3κσ σουσάμι

πέστο μπρόκολου
πέστο μπρόκολου

για την πέστο μπρόκολου

200γρ μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδο
4κσ φυστίκι Αιγίνης
3κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Bio «Olvia»
1κσ νερό (από τα ζυμαρικά)
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες «Threpsi»
πιπέρι
Παξιμάδι κρίθινο «Αστάρτη»

Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου
Παπαρδέλες με άρωμα ανατολής και πέστο μπρόκολου

Εκτέλεση:
για την μακαρονάδα
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτω το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το αφήνω για 4 λεπτά. Στην συνέχεια το βγάζω από το νερό και το αφήνω στην άκρη. Παράλληλα βράζω τις παπαρδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο, σοτάρω το κουκουνάρι, προσθέτω το μπρόκολο και την σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνω ,το αφήνω 3-4 λεπτά να ενωθούν τα υλικά και η σάλτσα είναι έτοιμη. Σερβίρω τις παπαρδέλες και προσθέτω την σάλτσα (ή τα ανακατεύω όλα μαζί), προσθέτω κομματάκια ανθότυρου σε κάθε πιάτο και από μια κουταλιά της σούπας σουσάμι.

πέστο μπρόκολου
πέστο μπρόκολου

για την πέστο μπρόκολου

Χτυπάω στο μπλέντερ (εγώ το έκανα με ραβδομπλέντερ) το βρασμένο μπρόκολο, το σκόρδο, το φιστίκι Αιγίνης , το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν βγει πολύ σφιχτό προσθέτω μια κσ νερό (ιδανικά :από αυτό στο οποίο έβρασαν οι παπαρδέλες).
Απλώνω το πέστο μπρόκολου πάνω στα παξιμαδάκια.
Αν μείνει, το φυλάω σε ένα μπολ στο ψυγείο, και το τρώω με βραστά μακαρόνια ή με πατατοσαλάτα ή μέσα σε sandwich.

7 Comment