The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά

Δροσιστική Πανακότα – Refreshing Panna cotta

Print Friendly
Δροσιστική Πανακότα

Ίσως το αγαπημένο μου γλυκό μαζί με το τιραμισού να είναι η πανακότα, αυτή η νόστιμη κρεμούλα που σου καθαρίζει το στόμα, περιχυμένη από αγαπημένες γεύσεις (σιρόπια, μαρμελάδες, σοκολάτες….). Είναι τόσο απλή και νόστιμη!!! (αν θυμάμαι καλά η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, άρα εγγυημένη επιτυχία). Ας το ρίξουμε και μια φορά έξω κι ας φάμε και άτι λίγο… αμαρτωλό!

Να είστε καλά!

Υλικά (για 4 μερίδες)

600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 γραμμάρια ζελατίνα

Δροσιστική ΠανακόταΕκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τα βάζω στην φωτιά, ανακατεύω. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζω και ρίχνω μέσα την ζελατίνα (την οποία έχω βάλει για 3 λεπτά σε λίγο κρύο νερό αν είναι φύλλα ζελατίνας ή την ανακατεύω απευθείας αν είναι σκόνη). Ανακατεύω καλά. Αφού κρυώσει η κρέμα την μοιράζω σε ατομικά σκεύη (ιδανικά σε θήκες σιλικόνης) και την βάζω στο ψυγείο. Χρειάζεται  για να σφίξει περίπου 2 με 2,5 ώρες.

Πάνω στην πανακότα σας, βάλτε σιρόπι βύσσινο, λιωμένη καραμέλα, λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα – nutella  ή ότι άλλο αγαπάτε.

Δροσιστική ΠανακόταI think panna cotta is one of my favorite desserts along with tiramisu! You,Italians have a way to make our taste buds really happy! It is a fine dessert with a refreshing, delicate taste that can be topped with so many delicious things such as nuts, jams, syrups, chopped chocolate, fresh fruit…We try to make healthy desserts, I know this is an exception to the rule since it is kind of sinful…But we deserve it once in a while! I think the author of this recipe is the famous pastry chef Parliaros.

Take care, my dear friends!

Ingredients(serves 4):

600 gr. whipping cream
100 gr. fresh milk
4 Tbsp sugar
10 gr. gelatin leaves

Δροσιστική ΠανακόταIngredients:

In a saucepan heat milk, sugar, whipping cream and stir. When it comes to a boil, remove from heat and add gelatin. (you will already have dissolved gelatin leaves in cold water for 3 minutes).  Stir well. When cool, put into ramekins and put in the fridge to chill. It will need about 2 – 2,5 hours. Then invert ramekins over a plate. Top with caramel syrup, nutella, melted chocolate or anything you may desire! Enjoy!

10 Comment

  1. Μια φορά και έναν καιρό δεν συμπαθούσα καθόλου την πανακότα.
    Μεγαλώνοντας τα γούστα αλλάζουν βέβαια και έτσι τώρα την τρώω με ενθουσιασμό αφού είναι δροσερή και επιδέχεται τόσες παραλλαγές και επικαλύψεις!
    Φιλιά

  2. Η ζελατίνη που βρίσκουμε στην αγορά είναι συνήθως ζωικής πρόελευσης και πιο συχνά παρασκευάζεται από το ζελέ που βρίσκεται ανάμεσα στους χόνδρους των οστών των βοοειδών. Υπάρχει επίσης ζελατίνη φυτικής προέλευσης (Αγαρ-άγαρ) αλλά και ζελατίνη από ψάρια. Μήπως θα θέλατε να αναδιατυπώσετε την περιγραφή; :):):):)

    1. Νίκο, έχεις δίκιο κ σε ευχαριστούμε για την επισήμανση. Η συνταγή είναι παλιά κ δεν γνωρίζαμε ότι η ζελατίνη είναι ζωικής προέλευσης. Πρέπει να τη ξαναφτιάξουμε με τη φυτική. Να είσαι καλά!