The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Παγωτίνια με αβοκάντο
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά

Παγωτίνια με αβοκάντο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και φωτεινά έστω και καθυστερημένα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα, να χαλαρώσατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας στας εξοχάς! Εμείς κάναμε Πάσχα στο νησί μαζί με τα πεθερικά μου που μας επισκέφθηκαν για λίγες μέρες και μετά πήγαμε για λίγες μέρες στην όμορφη πατρίδα μου, την Πάτρα. Αυτό που θα μου μείνει από τις διακοπές μας ήταν η βόλτα που κάναμε στον Ομπλό, ένα βουνό της Αχαΐας λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης με υψόμετρο 860 μέτρα περίπου. Φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει αλλά είναι και πόλος έλξης για πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε). Η θέα ήταν όντως μαγευτική, σου έκοβε την ανάσα! Είχαμε όλη την Πάτρα και τον Πατραϊκό στα πόδια μας. Ο Δημητράκης ενθουσιάστηκε κι αυτός και το διασκέδασε.

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Το Πάσχα έφτιαξα vegan παγωτίνια με αβοκάντο κι είχαν μεγάλο σουξέ! Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι ελάχιστα: ώριμο αβοκάντο (το τονίζω!Ώριμο!), φουντούκι αλεσμένο σε σκόνη, σοκολάτα και λάδι καρύδας! Το μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως σοκολατένιο άλειμμα αν δεν το καταψύξετε! Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα, ελαφριά, χωρίς συντηρητικά παγωτίνια με αβοκάντο και απολαύστε χωρίς τύψεις!

Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

Παγωτίνια με αβοκάντο
Παγωτίνια με αβοκάντο
Υλικά για 8 παγωτίνια:
125 γρ. σοκολάτα
255 γρ. ώριμο αβοκάντο
100 γρ. αλεσμένο σε σκόνη φουντούκι
30 γρ. λάδι καρύδας
Σοκολατένιο άλειμμα από αβοκάντο
Σοκολατένιο άλειμμα από αβοκάντο

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ το αβοκάντο. Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Αφού αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω μέσα το λάδι καρύδας και ανακατεύω καλά. Κατόπιν προσθέτω και το αβοκάντο, ανακατεύω και τέλος ρίχνω και το φουντούκι κι ανακατεύω για τελευταία φορά. Μοιράζω το μείγμα σε μαφινοθήκες σιλικόνης, τις βάζω σε μπολ να είναι προστατευμένες και τις καταψύχω. Μπορείτε το μείγμα που φτιάξατε  να το αποθηκεύσετε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσετε ως σοκολατένιο άλειμμα. Είναι εξίσου νόστιμο! Επίσης, μπορείτε να αρωματίσετε με κάποιο εκχύλισμα το παγωτάκι σας (π.χ. βανίλιας, καραμέλας) Καλή σας απόλαυση!

59051942_800098063695640_801566808694849536_n

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.959 times, 1 visits today)

15 Comment

    1. Κοριτσάκι μου, δεν έχω δοκιμάσει με άλλο. Χρησιμοποιώ καρύδας γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει το μείγμα.
      Φιλάκια πολλά!

    1. Βέρα μου, δεν έχω δοκιμάσει με άλλο. Χρησιμοποιώ καρύδας γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει το μείγμα.
      Φιλάκια πολλά!

  1. Επειδή ο γιός μου έχει αλλεργία στο φουντούκι με τι άλλο θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *