The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Νηστίσιμα Γλυκά Πίτες Τάρτες

Ωμοφαγική τούρτα σοκολάτας – Raw chocolate cake

Print Friendly
Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας

Πριν λίγες μέρες έκλεισα τα 32!!!! και έφτιαξα αυτό το γλυκάκι για να τα γιορτάσω. Ένα γλυκό πολύ διαφορετικό από αυτά που έτρωγα 32 χρόνια τώρα. Έχω γυρίσει σελίδα και είμαι πολύ περήφανη για αυτή μου την επιλογή. Αυτό το γλυκό δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει βούτυρο. Έχει ωμό μέλι , το οποίο είναι μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση και δεν έχει φιλτραριστεί. Τα περισσότερα καταστήματα τροφίμων πωλούν μέλι παστεριωμένο στο οποίο έχουν καταστραφεί οι περισσότερες βιταμίνες, τα φυσικά του ζωντανά ένζυμα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες και μαζί οι φυσικές ιδιότητες του. Ενώ το φιλτράρισμα απομακρύνει από το μέλι τυχόν υπολείμματα από κερί, γύρη, πρόπολη ή ακόμα και βασιλικό πολτό.(Υγειοφάγος) Αν δεν βρείτε ωμό μέλι χρησιμοποιήστε το κοινό μέλι απλά να ξέρετε ότι η συνταγή δεν θα είναι ωμοφαγική. Το λάδι καρύδας από την άλλη θεωρείται από τα πιο λειτουργικά λιπαρά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Όχι μόνο δεν αυξάνει τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης στο αίμα (LDL) αλλά αντιθέτως, αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL), ενώ έχει ελαφρώς χαμηλότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα φυτικά λιπαρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, με ισχυρές αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Ο άνδρας μου πάντως και η μητέρα μου την τίμησαν δεόντως! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το πόσο νόστιμη είναι!
Καλή σας εβδομάδα!

Υλικά:
Για την βάση
Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας 1 φλ. pecans
1/2 φλ. σκόνη κακάο
4 χουρμάδες
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κγ κανέλα
μια πρέζα αλάτι

Για την σοκολατένια κρέμα
2 φλ. κάσιους
3/4 φλ. σκόνη κακάο
1/2 φλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
1/2 φλ. λάδι καρύδας
1/2 φλ. νερό
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
για την βάση
Βάζω όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψάκι δαχτυλίδι ή σε ένα τσέρκι βάζω το μείγμα πιέζοντάς το με το χέρι να σφίξει. Το βάζω στο ψυγείο.

για την κρέμα
Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνω και τα σκουπίζω. Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους, το μέλι, την βανίλια και το νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα.Λιώνω σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας. Προσθέτω το κακάο και το λάδι καρύδας, χτυπάω ξανά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ωραία κρεμούλα. Βάζω την κρέμα πάνω στην βάση και τοποθετώ το γλυκάκι στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Πηγή: Abundant Health

Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας

It was my birthday a few days ago! I turned 32! I decided to celebrate in a special way as far as the choice of birthday cake was concerned. I made a dessert totally different from what I have been making all these years! I am very proud about my new eating habits and the new way I cook. For example: this tart contains no butter, no sugar, no eggs! It is made with raw honey which is much healthier than the commercial one because it is unheated, unpasteurised, unprocessed. I have also used coconut oil which has amazing health benefits! It can improve blood cholesterol levels, may lower risk of heart disease, has a unique combination of fatty acids which prevent infections, reduce appetite, can boost brain function in Alzheimer’s patients.
I highly recommend this delectable tart! My husband appreciated it a lot even though he was a bit sceptical when I told him that I would make a raw tart for my birthday! Try it and I am sure you will love it too!
Have a lovely week!

For the Crust:
Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας 1 rounded cup pecans
1/2 cup raw cacao powder (cocoa may be substituted)
4 dates
1 teaspoon vanilla
1/2 teaspoon cinnamon
pinch of sea salt

Chocolate Filling:
2 cups cashews
3/4 cup cacao powder (or cocoa)
1/2 cup raw honey or agave syrup
1/2 cup coconut oil, melted
1/2 cup water
2 teaspoons vanilla
Instructions:
For the Crust:
 Place all of the ingredients in a food processor and pulse until semi-combined. The crust should be come a consistency that slightly stick together.Press evenly into a glass pie plate. Set aside or place in refrigerator.Chocolate Filling:
Soak cashews in warm water for twenty minutes. Rinse and drain well. Place the cashews, honey, vanilla, and water in a high powered blender. Blend until creamy. Add the cacao powder and coconut oil. Blend until creamy, stopping the blender and scraping down the sides as needed. This may take a minute or two. Be patient!Once filling is silky and creamy, pour into the pan with crust. Place in the freezer to set for a few hours

Υπέροχη ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας

29 Comment

  1. Χρόνια Πολλά και Καλά!!!

    Μου αρέσει πολύ η πρόταση της τάρτας σου καλή μου Μανουσίνα.
    Η βάση με τους χουρμάδες και τα pecans πρέπει να έχει εξαιρετική γεύση.

  2. Κι εσύ και η αδελφούλα σου έχετε βαλθεί να μας βάλετε στο σωστό δρόμο με τις συνταγές που ανεβάζετε τώρα τελευταία!
    Όχι μόνο θα είναι νόστιμη αλλά και οπτικά φαίνεται τέλεια, μπράβο!
    Το μέλι που λες θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω, σίγουρα είναι ευεργετικό και συγχρόνως πεντανόστιμο!
    Φυσικά, last but not least, να είσαι ευτυχισμένη, χρόνια καλά και με υγεία εύχομαι!

  3. Να τα εκατοστήσεις Δήμητρα!
    Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι καλά, πολύχρονη, υγιής και ευτυχισμένη!
    Η τάρτα σου είναι πολύ ευπαρουσίαστη, φαντάζομαι ότι και από γεύση θα είναι εξαιρετική!
    Φιλιά πολλά!

  4. Κατ΄αρχήν χρόνια πολλά Μανουσίνα!!
    Να τα εκατοστήσεις! Εκανες από νωρίς στροφή στην διατροφή σου! Μπράβο! Σε θαυμάζω γι΄αυτό. Εγώ δεν νιώθω ότι θέλω να στερηθώ αυτά που καλώς ή κακώς μου αρέσουν.

    Λοιπον η τάρτα σου είναι εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα.
    Με έβαλε σε σκέψεις. Πρέπει να είναι πολύ καλή αν κρίνω από τα υλικά και τα ενθουσιώδη σου λόγια.
    Θα ήθελα πολύ να την έτρωγα!!

  5. Χρόνια πολλά σου Δήμητρα!!! Να είσαι πάντα γερή κι ευτυχισμένη με τους αγαπημένους σου!!!
    Η υπέροχη τούρτα σου με ξεσήκωσε να τη δοκιμάσω. Αύριο θα ψάξω να βρω λάδι καρύδας… φαντάζομαι στα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής θα υπάρχει!!!
    Και του χρόνου με υγεία!!

  6. Χιλιόχρονη και πάντα να κάνεις τέτοιες υγιεινές στροφές στη ζωή σου! Κι αν τα υγιεινά ειναι και τόσο όμορφα και νόστιμα όπως η τάτα σου, ε τότε όλοι να στρίψουμε κατά κει ρε παιδί μου! Μου’τρεξε το σαλάκι λέμε!