The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ωμοφαγική πάστα
Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Νηστίσιμα Γλυκά Πίτες Τάρτες

Ωμοφαγική πάστα χωρίς ζάχαρη!

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλησπέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκάκι για το οποίο σας προϊδέασα μέσω fb την προηγούμενη εβδομάδα. Φρούτα, ξηροί καρποί, δημητριακά συνδυάστηκαν υπέροχα για να δημιουργήσουν την πιο υγιεινή πάστα που έχετε φάει ποτέ! Μην αποθαρρυνθείτε από την μακρά λίστα των υλικών. Πολλά επαναλαμβάνονται στις 3 στρώσεις. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την ωμοφαγική πάστα! Είναι εύκολη κ πεντανόστιμη κ δεν περιέχει ζάχαρη! Αποτελείται από τρεις στρώσεις: μια βάση με χουρμάδες, βρώμη κ αμύγδαλα, μια αφράτη κρεμούλα με μπανάνες κ κάσιους κ μια σοκολατένια επικάλυψη με αβοκάντο! Κι όλα αυτά αρωματισμένα με δροσιστική μέντα! Πραγματικά σου δίνει την αίσθηση ότι τρως πάστα με την διαφορά ότι είναι μια θρεπτικότατη πάστα! Πόσο οξύμωρο ακούγεται αυτό! Τα υλικά βγάζουν 4 πάστες. Μπορείτε να την  κάνετε με μεγάλο τσέρκι κι όχι σε ατομικά. Περιμένω εντυπώσεις!

Σας φιλώ γλυκά μουάτς!

Ωμοφαγική πάστα
Ωμοφαγική πάστα

Υλικά:
για την βάση:
1 1/4 φλ. (100 γρ.) βρώμη, αλεσμένη
1 φλ. (200 γρ.) χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 1 ώρα
1/4 φλ. (40 γρ.) ωμά αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
2 κ.γ. κακάο
1 κ.σ. νερό
8 φύλλα μέντας
για την άσπρη κρέμα:
190 γρ. (2) ώριμες μπανάνες
1 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 1 ώρα
3 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. στέβια σε αναλογία 1/3
5 φύλλα μέντας
για την επικάλυψη:
165 γρ. ώριμο αβοκάντο
1 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. στέβια
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα (σόγιας)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 φύλλα μέντας

Ωμοφαγική πάστα
Ωμοφαγική πάστα

Εκτέλεση:
Για την βάση: βάζω στο μπλέντερ τους χουρμάδες κ τους πολτοποιώ καλά. Προσθέτω τα υπολοιπα υλικά κ τα χτυπώ όλα μαζί ώστε να ομογενοποιηθούν. Χωρίζω το μείγμα σε 4 τσέρκια κ το πατικώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματίσουν τη βάση για τις πάστες. Τα βάζω στο ψυγείο.
Για την άσπρη κρέμα: Πολτοποιώ πρώτα τα κάσιους ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνω την κρέμα πάνω από τις βάσεις. Ξαναβάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη: Πολτοποιώ το αβοκάντο κ μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Τα χτυπώ όλα μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν. Βγάζω τα τσέρκια από το ψυγείο κ μοιράζω το μείγμα στις πάστες. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ τα βάζω στο ψυγείο για να σφίξουν. Την επόμενη μέρα αφαιρώ τα τσέρκια, πασπαλίζω με χοντοκομμένα αμύγδαλα κ γαρνίρω με μέντα. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. όσο περισσότερο μένουν, τόσο πιο νόστιμα γίνονται!

Ωμοφαγική πάστα
Ωμοφαγική πάστα

6 Comment

    1. Χαχαχα! ήμουν σίγουρη ότι θα σου αρέσει, Χρυσαυγούλα! Θυμάμαι την αδυναμία σου στ ωμοφαγικά γλυκά! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσες να τσακίσεις με μιας κ τις 4! Και αυτό σου το λέει μια αρχιλιχούδω! Είναι πολύ χορταστικό γλυκάκι, οπότε το πολύ μία να μπορέσεις να φας μονοκοπανιά!
      Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

  1. Πανέμορφη συνταγή! Δεν την έχω τολμήσει τη μέντα σε γλυκά και θα ήθελα να πειραματιστώ με κάτι τέτοιο :) Να έχετε μια δημιουργική και όμορφη μέρα!

    1. Σε ευχαριστουμε πολύ πολύ! Ή μέντα είναι υπέροχη σε αλμυρές κ σε γλυκές συνταγές! Να την δοκιμασεις, κοριτσάκι! Φιλάκια πολλά!

    1. Μαρία μου, καλησπέρα! Μπορείς φυσικά να αντικαταστήσεις την στέβια. Υπολόγισε περίπου για 1κ.σ. στέβια 2,5 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου. Δοκίμασε το κιόλας για να το φέρεις στα μέτρα σου. Αν φτιάξεις το γλυκάκι, περιμένω εντυπώσεις! Αξίζει πάντως!
      Φιλάκια πολλά!