The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολο-Omelette with cherry tomatoes and broccoli

Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολο
Μέχρι σήμερα είχα ένα θεματάκι με τις ομελέτες, καθώς δυσκολευόμουν να τις αναποδογυρίσω και να μου βγουν όμορφες. Το πρόβλημα λύθηκε, όταν πήρα τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο: την αφήνω να ψηθεί από κάτω και την βάζω μετά στον φούρνο για να ψηθεί και από πάνω. Οπότε είναι μια ομελέτα που ξεκινά το ταξίδι της στο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας κ μετά συνεχίζει στο φούρνο την πορεία της ώσπου να καταλήξει όμορφη και ακέραιη στο πιάτο μας!
Νόστιμη ομελέτα για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Η ομελέτα είναι το ιδανικό φαγητό για να χρησιμοποιήσεις απομεινάρια προηγούμενων ημερών, έτσι σε αυτήν μπήκε το βρασμένο μπρόκολο.
Υλικά:
6 αυγά
Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολο
6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 φούντα βρασμένο μπρόκολο
1/2φλ. γάλα εβαπορέ
1κγ κύμινο
2κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
 
Εκτέλεση:
Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, το αλατοπίπερο και το κύμινο. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνω το τηγάνι μου με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτω τα ντοματίνια και το μπρόκολο κομμένο σε κομματάκια, όταν δεν θα έχει καθόλου υγρά προσθέτω το ψωμί του τοστ κομμένο (στα 6) και το μείγμα των αυγών και χαμηλώνω την φωτιά στην μέση. Μόλις ψηθεί από την κάτω πλευρά είτε την αναποδογυρίζω είτε συνεχίζω το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα – γκριλ μέχρι να ψηθεί και από πάνω (περίπου 10-12 λεπτά).Προσοχή!!! στον φούρνο δεν μπαίνουν όλα τα τηγάνια …..
Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολο

I love omelettes. They are so versatile and give you the chance to use up everything you have left in the fridge! The only problem was that I could not turn them upside down.. They would “collapse” and I used to be disappointed…But I found the solution to my problem! I bought an oven safe frying pan and now I do not need to worry anymore!

Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολοTake care, my good friends!

Ingredients:
6 eggs
6 cherry tomatoes, halved
1 garlic clove, minced
1/2 onion, finely chopped
2 slices of toast bread, cut in 6 pieces
1 floret of cooked broccoli
1/2cup evaporated milk
1tsp cumin
2Tbsp olive oil
salt and pepper
 
Directions:
In a bowl beat eggs with milk. Season with salt, pepper and cumin. Heat oil in a frying pan and saute onion and garlic. Add cherry tomatoes and broccoli. When there is nio liquid, add toast bread and pour eggs. Cook over low heat. When ready, turn upside down or finish the baking in the oven if your frying pan is oven safe.Bake in preheated oven at 180 C for about 10-12 minutes.Enjoy!
Ομελέτα φούρνου με ντοματίνια κ μπρόκολο
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 391 times, 1 visits today)

21 Comment

  1. Λατρεύω κι εγώ τις ομελέτες, πολλές είναι πλήρες γεύμα, σαν την νόστιμη δική σου.
    Τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο δεν έχω, όμως μια χαρά βολεύομαι με το τηγάνι μου, καλύπτω το χερούλι με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο. Δεν παθαίνει τίποτα.
    Φιλιά!

  2. Όλοι έχουμε αυτό το θεματάκι με τις ομελέτες! Θέλει πολλή τέχνη για να τις γυρίσεις όπως οι σεφ! Ωραία ομελέτα και νόστιμη φαίνεται!

    Eleanna – foodaki.gr

  3. Συγχαρητηρια για την σελιδα!πολυ ωραιες κ ξεχωριστες συνταγες.δυστυχως δεν εχω τηγανι φουρνου αλλα οταν ερθει η ωρα για γυρισμα κσπακωνω το τηγανι με ενα μεγαλο πιατο,το γυρναω αναποδα και μετα την ξαναριχνω στο τηγανι!

    1. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηγάνι σου, αρκεί να τυλίξεις καλά με αλουμινόχαρτο την πλαστική του λαβή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *