The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια !

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας μέρα, φίλοι μας! Έχει τύχει να κολλήσετε με ένα φαγητό και να το τρώτε καθημερινά; Εμείς την τελευταία βδομάδα έχουμε εθιστεί στην pizza! Επειδή λοιπόν φτιάχνουμε καθημερινά μια πιτσούλα, δοκιμάζουμε διάφορους ευφάνταστους συνδυασμούς, γιατί η πίτσα δεν είναι μόνο η μαργαρίτα (σάλτσα ντομάτας, τυρί) ή η σπέσιαλ (σάλτσα ντομάτας, τυρί, 5 κιλά αλλαντικά, πιπεριά, μανιτάρια). Τις πίτσες μας τις στολίζαμε με πιο υγιεινά, χρωματιστά υλικά (φαντάζομαι θα έχετε καταλάβει πως έχω κόλλημα με το χρώμα στα πιάτα μου!) και μας ικανοποίησαν πλήρως! Η πίτσα – pizza που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι μια νηστίσιμη πίτσα ή αλλιώς vegan pizza. Γιατί ναι και οι vegan (αυστηροί χορτοφάγοι) τρώνε πίτσες και μάλιστα πολύ νόστιμες! Δοκιμάστε την λοιπόν για να διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες!

Γλυκά φιλιά!

Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια
Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια !

Υλικά:
για την ζύμη:
170γρ χλιαρό νερό
280γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 γρ ξερή μαγιά
2 κσ ελαιόλαδο
5 λιαστές ντομάτες
αλάτι
ρίγανη
για topping
125γρ βρασμένα πατζάρια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
3 κσ πατέ ελιάς
2 κσ κουκουνάρι
1 κσ δεντρολίβανο
5 κσ ελαιόλαδο

Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια
Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια !

Εκτέλεση:

Ανακατεύω το χλιαρό νερό με την μαγιά, προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ρίγανη και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και ανακατεύω πάλι. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας. Ανάλογα με την υγρασία μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο,το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν θα ξεκολλάει από τα χέρια σας.
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά (σε μέγιστο 9 το βάζω στο 1) για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά, δυο λεπτά πριν κατεβάσω το τηγάνι προσθέτω το δεντρολίβανο και τα κουκουνάρια. Απλώνω το ζυμαράκι σε μια λαδόκολλα, αλείφω το πατέ ελιάς, τοποθετώ τις φετούλες βρασμένου παντζαριού και από πάνω βάζω το μείγμα του τηγανιού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά (15 λεπτά σε αέρα και 10 λεπτά σε κάτω αντίσταση). Καλή σας απόλαυση!

Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια
Νηστίσιμη πίτσα με παντζάρια, πατέ ελιάς κ καραμελωμένα κρεμμύδια !

 

7 Comment

    1. Σύμφωνα με μια έρευνα η πίτσα είναι η νούμερο 1 εθιστική τροφή, πρόσεχε !!!!
      Ήταν πραγματικά πολύ νόστιμη.
      Καλά να περάσεις, πολλά φιλιά

    1. Να είσαι καλά Χρυσοθέα μου. Ωραίες οι προσθήκες σου. Ελπίζω να την απολαύσεις όσο την απολαύσαμε εμείς. Καλό σου βράδυ! Φιλάκια

  1. Δεν εχω λογια κοριτσακια!!! Απλα φανταστικη!! Απιστευτα ευφανταστη η ιδεα του παντζαριου!…κ τρελα με το κουκουναρι!! Μπραβο σας!! Τι να πρωτο προλαβω να φτιαξω απο τις συνταγες σας!!??? χαχαχαχχα
    Καλη εβδομαδα να εχετε! Φιλακια πολλα! :-))))