The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι
Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Πόσο χαλιέμαι όταν με πιάνει κρυολόγημα κατακαλόκαιρο! Kαι δυστυχώς κάθε καλοκαίρι θα με πιάσει ο λαιμός μου… Έτσι, πριν λίγες μέρες που είχα «θεματάκι» με τον λαιμό μου έφτιαξα ένα αφέψημα με Φύλλα Αιγύπτου, δεν το είχα ξαναδοκιμάσει και είναι πολύ καλό, για τα δικά μου γούστα δεν χρειάζεται ούτε μέλι ούτε ζάχαρη! Για να το συνοδεύσω έφτιαξα αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι, χωρίς ζάχαρη αφού χρησιμοποίησα αρωματικό μέλι και χωρίς βούτυρο, αλλά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποίησα μπορείτε να τα βρείτε στο αγαπημένο μας πλέον ηλεκτρονικό κατάστημα yoleni’s. Και μην ξεχνάτε στις αγορές από την yoleni’s  με κάθε αγορά ελαιολάδου σας κάνει δώρο ένα πακέτο λαζανόφυλλα από το Χιώτικο Κελάρι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το promocode yvlaz14oil.

Να είστε καλά κ να μην κρυολογείτε:)

Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι
Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι

Υλικά:
1/2 φλ καρύδια αλεσμένα
3/4φλ αλεύρι γοχ
1/4φλ+ 1κσ  Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο «My olive oil»
4 κσ  Μέλι δάσους, θυμαριού & αγριοβοτάνων Κρήτης Bio «Μελίγυρις»  ή σιρόπι σφενδάμου
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κσ χυμός λεμονιού
1 πρέζα Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες 
Μαρμελάδα καϊσί «Παπαγιαννίδης»
Φύλλα Αιγύπτου bio «Cretan Herbs»

Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι
Μπισκότα με μαρμελάδα καϊσι

Εκτέλεση:

Ανακατεύω στο μίξερ το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπώ στο μπλέντερ το καρύδι μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Ανακατεύω το αλεύρι, το αλεσμένο καρύδι και το αλάτι και ρίχνω σταδιακά αυτό το μείγμα στο μίξερ με τα υγρά. Όταν γίνει ζυμαράκι (αν κολλάει προσθέτω λίγο αλεύρι) το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγω το ζυμαράκι και το κόβω με κουπ ατ σε ό,τι σχέδιο μου αρέσει. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω σε λαδόκολλα για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους).
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω από τα ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν. Παίρνω ένα μπισκοτάκι, βάζω μαρμελάδα και το κλείνω με άλλο μπισκοτάκι. Ταιριάζουν πολύ με αφέψημα Φύλλα Αιγύπτου. Καλοφάγωτα!

4 Comment