The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα κυδώνι – Quince jam

Μαρμελάδα κυδώνι

Αυτή η μαρμελάδα κυδώνι τρώγεται άνετα με το κουτάλι μόνη της ή σε γιαουρτάκι ή σε παγωτό ή για πρωινό πάνω σε ψωμάκι, φρυγανιά ή ρυζογκοφρέτα. Η τιμή στα κυδώνια στην Πάτρα είναι από 1,30€ μέχρι και 2,50 €, δεν είναι υπερβολικό το 2,5€ ; Είχα πάει σε μεγάλο μανάβικο με σκοπό να πάρω κυδώνια αλλά και τα φρούτα και τα λαχανικά της εβδομάδας, όταν είδα 2,5 € το κιλό τα κυδώνια σοκαρίστηκα, πήρα ένα τσαμπί μπανάνες και έφυγα. Πόσο κάνουν τα κυδώνια στην γειτονιά σας ;

Υλικά:

2,5 κιλά ακαθάριστα κυδώνια

6,5 ποτήρια νερό
2κγ εκχύλισμα βανίλιας
6φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μαρμελάδα κυδώνι 1φλ. ζάχαρη μαύρη

χυμό από ένα λεμόνι
ένα τούλι

Εκτέλεση:
Καθαρίζω και τεμαχίζω τα κυδώνια και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέσα σε ένα τούλι βάζω τις φλούδες και τα εσωτερικά που αφαίρεσα από το φρούτο (αφού πρώτα τα έχω ξεπλύνει), το δένω δεματάκι με ένα κομμάτι τούλι και το βάζω και αυτό στην κατσαρόλα. Προσθέτω το νερό και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν θα έχουν πλέον μαλακώσει τα λιώνω μέσα στην κατσαρόλα με ένα πηρούνι (ή τα λιώνω με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ). Σε αυτό το σημείο καλό είναι να μετρήσετε πόσο πουρέ κυδωνιού έχετε κάνει και να βάλετε την ανάλογη ζάχαρη, εγώ για 8 φλυτζάνια πουρέ έβαλα 7 φλυτζάνια ζάχαρη, αν είναι 9 φλυτζάνια πουρές βάλτε περίπου 8 και 1/6φλ. ζάχαρη, αν είναι 7φλ πουρές βάλτε 6 και 5/6 φλ. ζάχαρη. Βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και όταν θα είναι προσθέτω το λεμόνι, ανακατεύω και το κατεβάζω από την φώτια. Αποθηκεύω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Μαρμελάδα κυδώνι

Hello, my dear friends! It is quince season, so I decided to make a jam out of them! The result was amazing! Spread on bread, topped on yogurt or just eaten with a spoon there are many ways to enjoy this delicious jam. And I love its color!
Have a lovely Sunday!

Ingredients:
Μαρμελάδα κυδώνι 2,5 kg quinces, peeled and seeded
6,5 glasses of water
2 tsp vanilla extract
6 cups granulated sugar
1 cup brown sugar
juice of 1 lemon
a gauze cloth

Directions:
Place quinces cut in chunks in a large pot, in a gauze cloth put washed quince peels and place them in the pot as well.Add the water and let boil until soft. Then smash them with a fork (or blend them until smooth) and add sugar. For 8 cups of quince puree I used 7 cups of sugar.  So for 9 cups of quince puree use 8 1/6 cup of sugar and so on. Let come to a boil on medium heat until jam gets thick. Then pour lemon juice, stir well and remove from heat. Store in sterilised jars.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 329 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου! Μ’ αρέσει που αντικατέστησες ένα μέρος της άσπρης ζάχαρης με μαύρη.Άν και έχει κόπο να καθαριστούν τα κυδώνια, αξίζει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *