The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Μαρμελάδες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Πριν από λίγες μέρες κ μετά από δική σας προτροπή έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Μου άρεσε πολύ κ κατάλαβα ότι άρεσε και σε εσάς, αφού είχε μεγάλη απήχηση! Λίγες μέρες μετά η αγαπημένη φίλη του μπλογκ Χριστίνα Βαγγέλη μας παρακάλεσε να φτιάξουμε κ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, οπότε της αφιερώνουμε την σημερινή ανάρτηση! Βγήκε νοστιμότατη κ ήδη την φαντάζομαι όχι μόνο πάνω σε ψωμάκι ή φρυγανιές αλλά κ σε γλυκάκια!

Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα! Μουάτς!

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 2 μικρά βαζάκια:
750 γρ. φράουλες
6 κ.σ. (75 γρ.) στέβια με αναλογία 1/3
1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. αγάρ αγάρ
4 φύλλα μέντας
DSC_0265

Εκτέλεση:

Πλένω τις φράουλες, τις καθαρίζω κ τις κόβω σε κομματάκια.Τις τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα κ τις βάζω στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνω την φωτιά, ρίχνω την μέντα κ αφήνω να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Απλά ανακατεύετε διαρκώς κ έχετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω τη στέβια κ ανακατεύω να διαλυθεί. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, αφαιρώ τα φύλλα κ ρίχνω το αγάρ αγάρ κ τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Συνολικά σε 20 λεπτά ήταν έτοιμη η μαμελάδα. Μην περιμένετε να πήξει πολύ. Εξάλλου, θα πήξει κ μέσα στα βαζάκια. Τοποθετώ την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Όταν κρυώσουν, τα γυρνώ κ τα αποθηκεύω. Εγώ όλες μου τις μαρμελάδες για σιγουριά τις φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Το αγάρ-αγάρ  είναι μια σκόνη που παράγεται από φύκια και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.