The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μαρμελάδα δαμάσκηνο
Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια και καλό μήνα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το καλοκαιράκι καλά κρατεί, ακόμα κάνουμε μπανάκια εδώ στη Ζάκυνθο…Αυτά είναι τα καλά να ζεις σε νησί! Σήμερα βέβαια έχει πρόβλεψη για βροχούλα. Για να δούμε, πότε θα φθινοπωριάσει φέτος; Πέρσι πάντως κάναμε μπάνια μέχρι τις 20/10!

Στον κήπο μας έχουμε μια μικρή αλλά θαυματουργή δαμασκηνιά και κάθε χρόνο δίνει πολύ καρπό! Οπότε τα μεταποιώ σε ωραιότατες μαρμελάδες, τις οποίες απολαμβάνουμε σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα και πολλές μάλιστα τις χαρίζω σε αγαπημένα πρόσωπα. Η μαρμελάδα δαμάσκηνο είναι πολύ νόστιμη, εύκολη και απορώ πώς δεν την έχω αναρτήσει τόσο καιρό!

Να σας υπενθυμίσω ότι το Σάββατο 5/10 θα παρουσιάσω πρώτα ο Θεός ένα εργαστήριο με θέμα τις σαλάτες στο πολυαναμενόμενο Vegan Life Festival στο Γκάζι.  Σας περιμένω όλους και όλες! Θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά και να τα πούμε!

Φιλιά πολλά!

Μαρμελάδα δαμάσκηνο
Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά:

2 κιλά δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 φύλλα αμπαρόριζας ή 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Μαρμελάδα δαμάσκηνο
Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Εκτέλεση:

Αποβραδίς πλένω τα δαμάσκηνα, βγάζω το κουκούτσι τους και τα κόβω σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα εναλλάσσω στρώσεις από δαμάσκηνα και ζάχαρη. Την επομένη βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με το αρωματικό της επιλογής μου μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να μετατρέπονται σε σιρόπι (περίπου μισή ώρα). Αποσύρω προσωρινά από τη φωτιά, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ, μεταφέρω ξανά στην εστία, ρίχνω το λεμόνι κι αφήνω να πάρει η μαρμελάδα μου μια τελευταία βράση. Αδειάζω την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (εγώ τα αποστειρώνω στον φούρνο) και τα γυρίζω ανάποδα. Καλοφάγωτη!