The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα, από τη φθινοπωρινή Ζάκυνθο! Καλέ, πού πήγε η άνοιξη; Τι καιρός είναι τούτος; Αλλόκοτος, βροχερός, άστατος και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει άνοιξη…Ακόμα δεν έχουμε ξεστρώσει, ακόμα κοιμόμαστε με πάπλωμα, ακόμα δεν έχουμε κάνει την πρώτη μας βουτία! Ήταν να πάμε ημερήσια εκδρομή με το σχολείο σήμερα, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε προς μεγάλη απογοήτευση των μαθητών κι όχι μόνο…Ας είναι! Κι επειδή μου αρέσει να βλέπω και την θετική πλευρά των πραγμάτων σημειώνω ότι αυτός ο καιρός είναι ιδανικός για τρέξιμο! Οπότε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ουδέν κακόν, αμιγές καλού.

Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Αυτή τη φορά, όπως και πολλές άλλες εξάλλου, σας μαγείρεψε ο Κωστής! Πρόσφατα λοιπόν έφτιαξε μια εξαιρετική μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη. Είναι πανεύκολη, δεν έχει φύλλο, γίνεται πολύ γρήγορα και πρέπει να την δοκιμάσετε! Ο λατρεμένος μάραθος πρωταγωνιστεί κι αρωματίζει τέλεια την πιτούλα αυτή. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες και τρώγεται ευχάριστα ακόμα και παγωμένη.

Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη
Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη

Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 22cm:

300 γρ. μανιτάρια λευκά
130 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
40 γρ. μάραθος
250 γρ. καλαμποκάλευρο
15 γρ. baking powder
2+1+1 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. κρασί
2 κ.σ. σουσάμι
αλάτι και πιπέρι
Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη
Μανιταρόπιτα χωρίς γλουτένη

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μανιτάρια και τον μάραθο. Ζεσταίνω 2 κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μάραθο. Σβήνω με το κρασί κι αλατοπιπερώνω. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και τ’ αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνω στο μείγμα των μανιταριών. Ανακατεύω καλά. Λαδώνω την ταρτιέρα ελαφρώς και απλώνω τη ζύμη. Την ισιώνω, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και μετά κόβω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.496 times, 1 visits today)

5 Comment

    1. Βάσω μου, η ποσότητα είναι ελάχιστη κι εξάλλου η αλκοόλη εξατμίζεται. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Φιλάκια πολλά!!!

    1. Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Εύη μου! Μπορείς να βάλεις μαϊντανό ή φρέσκια ρίγανη!
      Φιλιά πολλά από το Τζάντε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *