The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κέικ - Μάφινς Ορεκτικά - συνοδευτικά

Πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές

πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές
Πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελι

Γεια σας, αγαπημένοι μου φίλοι! Άλλη μια εβδομάδα πλησιάζει προς το τέλος κ ανυπομονείτε, φαντάζομαι, να φτάσει το πολυπόθητο Σαβ/κο! Εγώ να σας πω την αλήθεια, έχω ένα άγχος κ δεν πολυβιάζομαι να φτάσει το διήμερο…Βλέπετε, είναι η τελευταία μου μεγάλη προπόνηση πριν τον Μαραθώνιο της 9ης Νοεμβρίου και θα πρέπει να τρέξω για πρώτη φορά 32km…οπότε καταλαβαίνετε την αγωνία μου…

πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές
Πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές

Μην σας βαραίνω όμως με τα δρομικά μου! Ας περάσουμε λοιπόν στα μαγειρέματά μας! Πριν λίγες μέρες είχα αργά μάθημα, οπότε για να αξιοποιήσω τον χρόνο μου  (βλέπετε είμαι πρωινός τύπος, ξυπνάω γύρω στις 6.30 καθημερινά) έφτιαξα αυτά τα μαφινάκια! Βγήκαν μούρλια! Δεν έχουν βούτυρο-αυγά-τυριά, κι όμως είναι νοστιμότατα! Παρ’όλο που δεν είμαι φαν των ελιών, ξετρελάθηκα με τις συγκεκριμένες ελίτσες, γεμιστές με αμύγδαλο (το οποίο φυσικά μπήκε μέσα). Στη Yoleni’s θα βρείτε εκλεκτά προϊόντα απ’όλη την Ελλάδα κ με τέτοιες πρώτες ύλες μόνο θαύματα θα κάνετε στην κουζίνα σας!

Σας φιλώ γλυκά!

πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές
Πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές

Υλικά για 12 μάφιν:
2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
1 1/2 φλ. γάλα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα σόγιας)
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. πολτός ελιάς Καλαμών Bio “Ροβιές”
1 κ.γ. μίγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
12 ελιές πράσινες Bio γεμιστές με αμύγδαλο “Ροβιές”, ξεπλυμένες κ νψιλοκομμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
μαύρο κ άσπρο σουσάμι, παπαρουνόσπορος

πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές
Πανάλαφρα νηστίσιμα μάφιν με ελιές

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό. Αφήνω στην άκρη. Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το λάδι, το νερό με το λιναρόσπορο, το γάλα και τον πολτό ελιάς. Ανακατεύω με ένα σύρμα. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι που το έχω αναμείξει με το baking powder. Κατόπιν προσθέτω τις ελιές, τον δυόσμο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το πιπέρι κ το μείγμα των αρωματικών. Έβαλα ελάχιστο αλάτι λόγω ελιών. Μοιράζω σε θήκες σιλικόνης, πασπαλίζω με τα σουσάμια κ τον παπαρουνόσπορο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 35 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν κ τα ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 14.670 times, 16 visits today)

8 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *