The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νόστιμα Κριτσίνια – Yummy breadsticks

Print Friendly
DSCN2746

Έχω χαθεί τον τελευταίο καιρό, αλλά πολλά είναι αυτά που με κρατάνε μακρυά σας. Είμαστε όλοι καλά, απλά είναι λίγο περίεργη αυτή η περίοδος και πολύ απαιτητική. Μου λείπετε!
Αυτά τα κριτσινάκια τα είχα φτιάξει μετά τα Χριστούγεννα και έφτασε Πάσχα για να τα ανεβάσω….
Η παρακάτω συνταγή για κριτσίνια είναι του Άκη Πετρετζίκη από το «Πρωινό μου» του mega, εγώ έφτιαξα τρία διαφορετικά είδη: με κανέλα, με παρμεζάνα και σκέτα με λίγο σουσαμάκι). Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα, δοκιμάστε τα!!!!

Υλικά:
50 γρ. ελαιόλαδο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. αλεύρι της αρεσκείας σας
130 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μπεϊκιν πάουντερ
(ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή κανέλλα ή τριμμένο τυράκι…)

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά. Πλάθετε μπαστουνάκια και τα ψήνετε στον φούρνο για 15-25 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους). Τέλος τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και μετά τα τρώμε!!!

Lately I have been really busy! That’s why I have been absent from the blogosphere and the truth is that I have really missed you!

Breadsticks (grissini) is a great snack! Combined with cheese or ham is a perfect way to quench your hunger! The recipe (by A.Petretzikis) is really quick and easy to make with simple ingredients that you always have on hand! I have made three different kinds: with parmesan, with nuts and with cinnamon. All of them are great! Blessings, my dear friends!
Ingredients:

50 gr. oil
140 gr. all purpose flour
140 gr. flour of your choice
130 gr. water
a pinch of salt
a pinch of sugar
a pinch of baking powder
nuts of your choice or grated parmesan or cinnamon

Directions:

In a bowl combine all the ingredients. Knead the dough, roll dough to ropes and bake for about 15-25 minutes. Get them out of the oven and wait for 10 minutes before you try them.

42 Comment

  1. Καλησπερα! τα εφτιαξα 2 φορες, απλα και πολυσπορα..ειναι οντως πολυ ωραια αλλα και τις 2 φορες κατι μου λειπει και δεν μπορω να καταλαβω τι.. το αλατι και η ζαχαρη μου φαινονται οκ…ισως καποιο αρωμα? εχετε καποια ιδεα?

    1. Καλημέρα, θα μπορούσες να προσθέσεις παρμεζάνα ή θυμάρι-ρίγανη-δεντρολίβανο ή άμα τα θες λίγο πιο γλυκά να έβαζες κανέλα και ψιλοκομμένο καρυδάκι και λίγο παραπάνω ζάχαρη.