Κρέμα πέστο από κάσιους

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλό και νόστιμο μήνα να έχουμε και κυρίως καλοκαιρινό! Ελπίζω να είναι πιο συνειδητοποιημένος ο Ιούλιος από τον Ιούνιο και να μην ξεχάσει τη βασική του ιδιότητά, δηλ. να είναι ζεστός! Ε, όχι και να κυκλοφορούμε με ζακετάκια καλοκαιριάτικα, να σκεπαζόμαστε με κουβερτάκια και να βλέπουμε από μακριά τη θαλασσίτσα! Φευ!!!

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγούλα με λίγα υλικά, αλλά πολλή γεύση! Θα φτιάξουμε κρέμα πέστο από … κάσιους! Αυτός ο μαγικός ξηρός καρπός όταν μουλιάζει δίνει μια υπέροχη κρεμούλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκιές παρασκευές. Για το πέστο τι να πω! Δόξα και τιμή στους Γενοβέζους που το σκαρφίστηκαν! Ο συνδυασμός λοιπόν κάσιους και πέστο δίνει μια κρέμα πεντανόστιμη που ταιριάζει υπέροχα σε τοστ, σάντουιτς, μπρουσκέτες. Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε! Να σημειώσω ότι ο Δημητράκης τη τσακίζει. Να σημειώσω ακόμη (γιατί με ρωτάνε αναγνώστριες) ότι δεν σας λέω ψέματα, απλά ναι, ο γιος μου έχει ανοιχτούς γευστικούς κάλυκες και μάλλον πανομοιότυπους με τους δικούς μου! Είμαι μια τυχερή μαμά σε αυτό το ζήτημα! Για να σας παρηγορήσω, σε άλλα θέματα δεν είναι και το πιο εύκολο παιδάκι (ζωή να ΄χει!) . Π.χ. δεν πειθαρχεί εύκολα στις εντολές, κάνει τον Ταρζάν ολημερίς και κάθε έξοδος μαζί του είναι μια περιπέτεια! Αυτά….

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλές βουτίες!

 

Κρέμα πέστο από κάσιους

Κρέμα πέστο από κάσιους

Υλικά για ένα μπολάκι:
160 γρ. κάσιους ωμά κι ανάλατα
4 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. βασιλικός
4 κ.σ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Κρέμα πέστο από κάσιους

Κρέμα πέστο από κάσιους

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τα κάσιους σε νερό. Την επομένη τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Σερβίρω σε μπολάκι. Φυλάσσω στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Εκτός από άλειμμα μπορεί να μπει σε μπρουσκέτες, τοστ, σάντουιτς κτλ. Καλοφάγωτο!