The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κρέμα από πεπόνι
Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Νηστίσιμα Γλυκά

Κρέμα από πεπόνι

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Το καλοκαίρι το αγαπώ για πολλούς λόγους! Ένας από τους βασικούς είναι η τεράστια ποικιλία σε φρούτα κ λαχανικά! Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις κ τι να πρωτοφάς! Ο μπεμπούλης είναι τυχερός, γιατί ξεκίνησε να τρώει στέρεες τροφές τον Ιούνιο, οπότε γεύεται ένα σωρό καλούδια! Και εγώ έχω ξαναγίνει παιδί, αφού φτιάχνω παραπάνω φρουτόκρεμα για να περισσεύει κ για μένα! Χαχαχα! Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω κάτι ελαφρύ δροσιστικό κ φρουτένιο κ κατέληξα στη σημερινή συνταγούλα! Δεν υπάρχει, σας λέω! Κρέμα από πεπόνι με σπόρους chia αρωματισμένο με τη λατρεμένη μου μέντα! Ανοίγεις το βαζάκι κ μοσχοβολά καλοκαιράκι! Ιδανικό για μέρες καύσωνα, μετά από προπόνηση, για τις απογευματινές λιγούρες! Γλυκό τόσο όσο κ κυρίως ελαφρύ! Λίγα υλικά, γίνεται σε 2 λεπτά, απλά πρέπει να δώσετε χρόνο στους μαγικούς σπόρους chia να πήξουν την κρεμούλα! Υπομονή!

Περιμένω εντυπώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σας δροσίσει κ θα σας ενθουσιάσει! Φιλάκια πολλά κ ευχές για ένα όμορφο Σ/Κ! Ραντεβού την Δευτέρα! Μουάτς!

Κρέμα από πεπόνι
Κρέμα από πεπόνι

Υλικά για 2 βαζάκια:
300 γρ. πεπόνι
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 1/2 κ.σ. σπόροι chia
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου/μέλι
12 φύλλα μέντας

Κρέμα από πεπόνι
Κρέμα από πεπόνι

Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ το πεπόνι κ το πολτοποιώ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ τα χτυπώ ώσπου να γίνει μια κρεμούλα. Αδειάζω σε 2 βαζάκια κ τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν για 12 ώρες κ να πήξει η κρέμα. Αν την προτιμάτε πιο σφιχτή αυξήστε την ποσότητα του πεπονιού ή μειώστε το γάλα. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Μπορείτε να βάλετε κ ψιλοκομμένα κομματάκια πεπόνι μέσα στα βαζάκια.