The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες

Οι τέλειοι κουραμπιέδες

Print Friendly
Οι τέλειοι κουραμπιέδες
Οι τέλειοι κουραμπιέδες

Τους ξανάφτιαξα λοιπόν και τους φωτογράφησα νύχτα, φοβόμουν μη δεν τους προλάβω πάλι, ήθελα να ανεβάσω την συνταγή πριν τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξει κανείς αυτούς τους κουραμπιέδες και αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι δεν έχουν αυγά. Η συνταγή δεν είναι δική μου, αλλά δεν ξέρω και ποιανού είναι, υπάρχει χρόνια γραμμένη στο τεφτέρι μου και ο μπαμπάς της αγνοείται αν κάποιος γνωρίζει κάτι για αυτόν μην διστάσει να μας δώσει πληροφορίες.

Υλικά (η δόση αυτή είναι για 40 μικρά κουραμπιεδάκια)

250 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας (φρέσκο βούτυρο) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
530 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

Τέλειοι κουραμπιέδες
Οι τέλειοι κουραμπιέδες

100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κγ μπέικιν
1 βανίλια
30 γραμμάρια κονιάκ
250 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα (είναι πολλά)
ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτω την βανίλια, το μπέικιν, το κονιάκ και σταδιακά το αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι θρυψαλιστή (υπάρχει τέτοια λέξη;). Τώρα μπορείτε είτε να ανακατέψετε και τα αμύγδαλα και μετά να πλάσετε τους κουραμπιέδες, είτε πλάθοντας τους κουραμπίεδες να προσθέτετε μέσα όσα αμύγδαλα θέλετε. Εγώ τον δεύτερο τρόπο βρίσκω καλύτερο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα(πάνω σε λαδόκολλα).
Τους πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή τους βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα.

20 Comment

  1. Μου αρέσει που ψήνεις για λίγο τα αμύγδαλα.
    Έτσι κάνω κι εγώ πριν τα βάλω στα γλυκά και αποκτούν πολύ καλύτερη γεύση!
    Πολύ ωραίοι φαίνονται οι τραγανοί κουραμπιέδες σου.
    Να είσαι καλά, και του χρόνου!

  2. Εγώ το αντιπαθώ το φρέσκο βούτυρο, να δοκιμάσω με το… μπαγιάτικο;

    Φαίνονται πολύ γιάμμι πάντως! Έτσι μου ‘ρχεται να απλώσω χέρι στην πιατέλα!!! :):)