The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κουνουπίδι πανέ
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Κουνουπίδι πανέ

For the recipe in English click here
Καλημερούδια κ καλή εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Και να που έφτασε η μέρα που μαθητές κ εκπαιδευτικοί ελπίζουν να αργήσει να έλθει…Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν κ η σχολική χρονιά συνεχίζεται μετά την ανάπαυλα των διακοπών…Κυριακή βράδυ θα προετοιμάσω τα μαθήματα της επόμενης μέρας, θα φτιάξω την σάκα μου κι εγώ για το σχολείο, αλλά είμαι σίγουρη ότι το μυαλό των παιδιών είναι ακόμα στις γιορτές κ δεν θα έχουν όρεξη να κάνουν μάθημα. Και κλασικά με το που μπω στην τάξη κ ανταλλάξουμε τις καθιερωμένες ευχές, αμέσως θα με ρωτήσουν πώς τα πέρασα τα Χριστούγεννα κ φυσικά θα θέλουν να μου διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες! Κι όλα αυτά προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα! Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν έτσι τα πράγματα κ είναι τόσο αστείο να μπορείς να προβλέψεις τις αντιδράσεις των παιδιών σου. Εδώ χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Εν συντομία θα ακούσω τα καμώματά τους, αλλά ως σπασικλάκι που είμαι θα κάνω και μάθημα! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σωστά;
Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας τώρα. Το κουνουπίδι σας έχω πει πολλές φορές ότι το αγαπώ πολύ! Και όπως έγραψα χτες στο fb είναι ένα σταυρανθές που είτε λατρεύεις, είτε μισείς! Δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις. Εγώ ανήκω στην κατηγορία “κουνουπιδόβια” κ ευτυχώς έχω καταφέρει να κάνω και τον σύζυγο να το αγαπήσει, παρ’όλο που πριν με γνωρίσει δεν είχε καμία επαφή με το λαχανικό αυτό! Ιδού λοιπόν ένας νέος τρόπος να το απολαύσετε. Εκτός από σαλάτα, γιαχνί κάντε το πανέ! Φτιάξτε αυτές τις μπουκίτσες κουνουπιδιού ψημένες στον φούρνο κ συνοδεύστε τις με ένα δροσιστικό ντιπ με μυρωδικά! Είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που θα κερδίσει και αυτούς που δεν το συμπαθούν.
Αυτά τα ολίγα από μας. Καλή επιστροφή στα θρανία εύχομαι σε μαθητές κ συναδέλφους, καλά κουράγια στους γονείς! Και φυσικά μην ξεχνιόμαστε, καλά μαγειρέματα! Μουάτς!
Κουνουπίδι πανέ
Κουνουπίδι πανέ
Υλικά για 14 κομμάτια:
600 γρ. κουνουπίδι ωμό
6+2 φρυγανιές αλεσμένες
1/2 φλ. (42 γρ.) βρώμη Bauckhof, αλεσμένη σε σκόνη
3 κ.σ. άνηθος, ρίγανη
από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
για το ντιπ:
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. άνηθος
αλάτι Le Guerandais
πιπέρι
Κουνουπίδι πανέ
Κουνουπίδι πανέ
 
Εκτέλεση: 
Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια κ τα βράζω για λίγα λεπτά al dente. Το στραγγίζω κ το αφήνω να κρυώσει. Το πολτοποιώ στο μπλέντερ. Το στίβω με τα δάχτυλα να φύγουν τα υγρά κ το βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύω καλά με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω το μπολ με μια μεμβράνη κ το βάζω στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει. Κατόπιν πλάθω την ζύμη σε μακρόστενες μπουκιές, τις πασπαλίζω με φρυγανιά κ τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στον αέρα για 40′ αέρα στους 150C και μετά για άλλα 20′ στους 200C. Στο μεταξύ φτιάχνω το ντιπ. Στραγγίζω καλά το τόφου να φύγει η υγρασία κ το βάζω στο μπλέντερ με όλα τα υλικά. Πολτοποιώ κ αδειάζω σε μπολάκι. Βγάζω το ταψί από τον φούρνο κ αφήνω να κρυώσουν καλά. Τοποθετώ σε μια πιατέλα τις μπουκίτσες κ σερβίρω μαζί με το ντιπ. Καλή σας απόλαυση!
Κουνουπίδι πανέ
Κουνουπίδι πανέ
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.780 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *