The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά

Κουλουράκια πορτοκαλιού- Orange cookies

Print Friendly
DSCN7782

Μια πανεύκολη συνταγή για πολύ νόστιμα και νηστίσιμα  κουλουράκια πορτοκαλιού , το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι μια δόση δεν θα σας φτάσει….. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, δεν τα βρήκε το ξημέρωμα και τα έφτιαξα στις 8:30 το βράδυ. Τα έφτιαξα παρέα με την Χαρά, ξετρελαίνεται όταν την αφήνω να ανακατεύεται με τα κουζινικά μου. Και μετά όλο περηφάνια έδωσε από τα κουλουράκια της στην γιαγιά και τον παππού και καμάρωνε !!!!!!
Κουλουράκια πορτοκαλιού
Υλικά (25 κομμάτια)
60γρ ελαιόλαδο
70γρ ζάχαρη άχνη
60γρ χυμός πορτοκαλιού
1κγ ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κγ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε ένα μπωλ με τον αυγογδάρτη το ελαιόλαδο, την άχνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν και την σόδα, ανακατεύω ξανά. Αφήνω το ζυμαράκι σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, για να σφίξει και να μπορέσω να πλάσω πιο εύκολα τα κουλουράκια. Πλάθω τα κουλουράκια μου και τα τοποθετώ σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα, Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή: Γλυκιές ιστορίες, τεύχος 2 Ιούνιος 2010, Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Κουλουράκια πορτοκαλιού

These cookies are not only really tasteful but also extremely easy to make! I suggest you double the quantity of the ingredients because they will disappear in no time! The first time I made them they were gone in few hours. My daughter had fun helping me while I was making them and she really went crazy for these orange scented little treats! Then she gave them to her grandparents and felt really proud of herself!
Κουλουράκια πορτοκαλιού

Ingredients: (yields 25)
60gr. olive oil
70gr. powdered sugar
60gr. orange juice
1tsp orange zest
200gr. all purpose flour
1tsp baking powder
1/2tsp baking soda

Directions:

In a bowl stir olive oil, powdered sugar, orange juice and zest with an eggbeater. Add flour, baking powder and soda. Keep stirring. Cover bowl with a plastic wrap and store in the fridge for at least 1/2 hour so that dough thickens. Then give dough the shape you want and place cookies on silicone baking tray or a simple one as long as it is lined with baking parchment. Bake in preheated oven at 170 C for 20 minutes.
Source: Glikies Istories

11 Comment

  1. Τί όμορφα!
    Φαντάζομαι η μικρή πόσες χαρές θα έκανε παίζοντας με τα ζυμαράκια!
    Η ζύμη τους, Δήμητρα, μου θυμίζει μια ζύμη, χωρίς τη ζάχαρη βέβαια, που έχω στο τετράδιό μου (παλιό) με την οποία κάνεις ελιοπιτάκια, τα γεμίζεις με ελιές ψιλοκομένες.

    Σε φιλώ!
    Z.

  2. Τ’ αγόρια μου, όπου τα βρουν … τα τσακίζουν.
    Μέχρι που αναγκάζομαι να τα «κρύβω» στα ντουλάπια και να τους τα βγάζω λίγα-λίγα.
    Γειά στα χέρια σου Μανουσίνα.