The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κουλουράκια κρασιού
Γλυκά Μικρά γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Κουλουράκια κρασιού

Print Friendly

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Την εβδομάδα που μας πέρασε δύο ήταν τα γεγονότα που τη σημάδεψαν: η πυρκαγιά που κατέκαψε την Εύβοια και το σοκαριστικό βίντεο που ανέβασε ο Ντι Κάπριο στο Instagram του για την χωματερή στον βυθό της Άνδρου…Τι δυσάρεστες ειδήσεις, Θεέ μου…Για την φωτιά δεν θα πω πολλά, τα ακούσατε εξάλλου στις ειδήσεις. Αυτό όμως που με ενόχλησε είναι ενώ βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες ζωάκια, οι δημοσιογράφοι πανηγύριζαν που δεν υπήρχαν θύματα…Μα αυτά δεν είναι θύματα και μάλιστα της ανθρώπινης βλακείας; Αυτά δεν κάηκαν ζωντανά χωρίς να φταίνε σε τίποτα; Καμία ενσυναίσθηση πια; Όσο για τον Ντι Κάπριο, πέσανε να τον φάνε τον άνθρωπο, επειδή κατήγγειλε ένα οικολογικό έγκλημα! Έλεος πια! Πόσο απαράδεκτοι είμαστε; Η χώρα μας είναι τέλεια και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ε; Αγανακτώ με την βλακεία ορισμένων…

Ας μην σας φορτίζω άλλο με αρνητικά νέα! Τα καλά νέα είναι ότι ήρθαν οι γονείς μου με το μικρό μου ανηψάκι στο νησί, γεγονός που μου δίνει πάντα μεγάλη χαρά! Για το καφεδάκι τους λοιπόν θυμήθηκα μια πολύ παλιά συνταγή που είχα κρατήσει από απόκομμα περιοδικού. Κουλουράκια κρασιού! Τι καλύτερο συνοδευτικό του καφέ; Έλα όμως που προφανώς είχε γίνει κάποιο λάθος στις ποσότητες των υλικών κι αντί για κουλουράκια πηγαίναμε προς κέικ! Διόρθωσα τις αναλογίες και αν και προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα πήγαινε στράφι ο κόπος μου, τελικά βγήκαν θαυμάσια! Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα τραγανά κουλουράκια κρασιού. Είναι πανεύκολα και απαιτούν πολύ απλά υλικά!

Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα! Μουάτς!

Κουλουράκια κρασιού
Κουλουράκια κρασιού
Υλικά για 2 λαμαρίνες:
  600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  213 γρ. ελαιόλαδο
  245 γρ. κρασί λευκό
  215 γρ. ζάχαρη
  3 κ.γ. baking powder
  2 κ.γ. κανέλα
  1 κ.γ. γαρίφαλο
  σουσάμι
Κουλουράκια κρασιού
Κουλουράκια κρασιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, το γαρίφαλο και το baking powder. Σε άλλο μεγαλύτερο χτυπώ με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτω και το κρασί. Ανακατεύω καλά κι αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύω με μαρίζ. Στο τέλος θα έχει σχηματιστεί μια ελαφρώς λιπαρή ζύμη. Παίρνω λίγη ζύμη, φτιάχνω κουλουράκια, τα βουτώ σε σουσάμι και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι απολαμβάνω! Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κουλουριών. Όσο πιο μικρά τα κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθούν! Καλοφάγωτα!