The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κουλουράκια αμυγδάλου
Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Κουλουράκια αμυγδάλου

Print Friendly
For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Καλή και ευτυχισμένη χρονιά! Μακάρι το 2017 να είναι μια χρονιά με υγεία, χαρά, γαλήνη κ ειρήνη, χωρίς τις μαύρες στιγμές του 2016! Να είμαστε καλά, να μαγειρεύουμε παρέα τα πιο νόστιμα κ υγιεινά πιάτα! Η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς δεν θα μπορούσε να μην είναι γλυκιά! Μην ανησυχείτε όμως, είναι ελαφριά κ όχι παχυντική! Το ξέρω, το ξέρω, τώρα στις γιορτές όλοι ξεφύγαμε, φάγαμε παραπάνω, το ρίξαμε λιγάκι έξω, τα παντελόνια μας προειδοποιούσαν να έχουμε ρέγουλα, αλλά φευ! Η εγκράτεια αυτές τις μέρες πάει περίπατο! Δεν πειράζει. Θα επανέλθουμε σιγά σιγά. Φυσικά κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Αφήστε που έχω να τρέξω μέρες ολόκληρες. Κάτι οι μέρες, οι βόλτες, κάτι μια ενόχληση στο γόνατο, πάει το τρέξιμο! Ελπίζω σύντομα να ξαναρχίσω για να βοηθήσω και την ζυγαριά να δείξει τα σωστά κιλά (όταν βρω το θάρρος να ξανανέβω, χαχα!).
Τα μπισκοτάκια αυτά είναι του Κωστή. Βάση τους είναι το αμύγδαλο, έχουν πολύ λίγο αλεύρι, μια μπανάνα, λίγη σοκολάτα κ σιρόπι αγαύης. Είναι χορταστικά κ πολύ νόστιμα κ ιδανικά για τα παιδάκια μας! Διατηρούνται για μέρες σε αεροστεγές δοχείο. Άσε που είναι κ χαριτωμένα. Δεν λέω άλλα, γιατί θα με κατηγορήσετε ότι μεροληπτώ επειδή τα έφτιαξε ο σύζυγος!
Σας στέλνουμε όλη μας την αγάπη κ την θετική μας ενέργεια για την νέα χρονιά που μόλις ήρθε! Καλά συντροφικά μαγειρέματα λοιπόν να κάνουμε κ το 2017! Φιλιά γιορτινά από την  φαμίλια μας! Μουάτς!
Κουλουράκια αμυγδάλου
Κουλουράκια αμυγδάλου
Υλικά για 12-14 κουλουράκια:
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη+12-14 ολόκληρα
120 γρ. (3/4 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. μπανάνα, πολτοποιημένη
50 γρ. vegan σοκολάτα Vivani, λιωμένη
Κουλουράκια αμυγδάλου
Κουλουράκια αμυγδάλου
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω αλεύρι με τα αμύγδαλα κ μετά προσθέτω την πολτοποιημένη μπανάνα. Σε άλλο αναμειγνύω το σιρόπι με την σοκολάτα. Ρίχνω το μείγμα των υγρών στα στερεά κ ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη θα βγει σφιχτή. Πλάθω σε σφαιρίδια κ μπήγω στο κέντρο από ένα αμύγδαλο. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180C. Αποσύρω από τον φούρνο κ τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν. Καλοφάγωτα!

 

6 Comment

    1. Καλησπέρα, Τόνια μου! Μπορείς, αρκεί να είναι αρκετά υδαρές το μέλι για να ενσωματωθεί καλά. Καλό είναι να είναι μέλι ανθέων. Περιμένω εντθπώσεις αν τα φτιάξεις!!!!! Φιλάκια πολλά!!!!