The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα

Print Friendly
Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα
Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά κι εγώ μετράω μέρες μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που είναι ο Μαραθώνιος στην Αθήνα, το μεγάλο στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου. Θέλω επιτέλους να τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς…Πόσο μαζόχες είμαστε εμείς οι δρομείς δεν ξέρω…Έχω κουραστεί σωματικά κ ψυχικά. Είναι δύσκολο να τα συνδυάζεις όλα, μπέμπη, δουλειά, προπονήσεις, σπιτικό…Υπομονή και μετά θα ασχοληθώ με μικρότερες αποστάσεις, γιατί ο μαραθώνιος θέλει πολύ χρόνο, κόπο, ενέργεια…Το γεγονός ότι ο μπέμπης βγάζει δόντια τώρα που μπήκε στον δέκατο μήνα κάνει τα πράγματα δύσκολα. Πονάει ο καημένος, δεν κοιμάται καλά, δεν κοιμόμαστε κι εμείς…Μου σπαράζει η καρδιά να τον ακούω να κλαίει…Ευτυχώς με τον που τον βάλω στο στήθος ηρεμεί! Αυτό δεν είναι γάλα, λεξοτανίλ είναι, χαχα!

Ας περάσω και στην  συνταγούλα. Σας έχω ένα πανεύκολο, ελαφρύ vegan κέικ για σήμερα για τους λάτρεις της καρύδας. Είναι πολύ νόστιμο σκέτο, αλλά προτείνω να κάνετε κ το γλάσο για να το απογειώσετε! Νομίζω ότι ο συνδυασμός σοκολάτα καρύδα είναι απλά τέλειος! Δοκιμάστε το!

Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι μια φωτεινή κ χαρούμενη εβδομάδα! Μουάτς!

Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα
Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. καρύδα
1 1/2 φλ. γάλα καρύδας Alpro (όχι σε κονσέρβα)
1/2 φλ. ηλιέλαιο
3/4 φλ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. κακάο
για το γλάσο:
1 1/2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα
Vegan κέικ σοκολάτα καρύδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την καρύδα. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το ηλιέλαιο κ το σιρόπι αγαύης. Ρίχνω σιγά σιγά στο υγρό μείγμα το αλεύρι κ ανακατεύω καλά. Παίρνω το 1/3 του μείγματος, το βάζω σε ένα μπολάκι κ το ανακατεύω με το κακάο. Λαδώνω μια φόρμα αδειάζω το μείγμα χωρίς κακάο κ μετά από πάνω βάζω κ το άλλο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40-50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσετε μέσα στο κέικ. Το βγάζω κ το αφήνω να κρυώσει. Χτυπώ τα υλικά του γλάσου κ περιχύνω στο κρύο κέικ. Καλή σας απόλαυση!

10 Comment

  1. Καλημέρα κορίτσια, καλή εβδομάδα! Πολύ αφράτο και εμφανίσιμο το κέικ! Εύχομαι ο μπέμπης να βγάλει γρήγορα δοντάκια, να τελειώσουν τα ξενύχτια…Πολλά φιλιά :)

    1. Αχ γλυκό μου κορίτσι, από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί! Σήμερα για παράδειγμα είχαμε πάλι ολονυκτία…Ο καημενούλης ταλαιπωρείται τόσο πολύ…
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι όντως πολύ ωραίο το κεικάκι!
      Φιλάκια πολλά, γλυκιά μου Χαρουλίτα!

    1. Γεωργία μου, καλησπέρα! Δεν ξέρω πώς θα γίνει με το γάλα κονσερβας γιατί είναι παχύρρευστο, οπότε σίγουρα θα αλλάξει η αναλογία. Εγώ το έχωδοκιμάσει μόνο με το άλλο. Φιλάκια πολλά!!!!

  2. Καλημερα!!
    Σε τι διαστασεις να ειναι η φορμα για το κεικ;
    Επισης, ισως λιγο χαζή η ερωτηση Αλλα οταν λετε φλυτζανι εννοουμε πχ του καφε το μικρο;γτ συνηθως το μετραω σε κουπες κ μου βγαινει λαθος :/

    1. Καλώς το κορίτσι το γλυκό! Η φόρμα ήταν μεγάλη (25cm διάμετρο), για αυτό, όπως βλέπεις, το κέικ βγήκε κοντό! Χαχαχα!
      Όταν λέω φλιτζάνι, εννοώ την κούπα, όχι το μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού. Επίσης, όπως λέω στους μαθητές μου, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις!
      Φιλάκια πολλά κ καλά μαγειρέματα!