The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Κέικ σοκολάτα- κανέλλα – Cinnamon scented cocoa cake

Print Friendly

Κέικ σοκολάτας με άρωμα καννέλας - Cinnamon scented cocoa cake

Γεια σας! Για σήμερα σας έχω ένα πανεύκολο και πάμφθηνο κέικ με απλούστατα υλικά που σίγουρα έχετε όλοι στο σπίτι! Κέικ σοκολάτας αρωματισμένο διακριτικά με κανελίτσα! Το ψάρεψα εδώ. Γρήγορο και νοστιμότατο με ωραία μαλακή υφή που παραμένει φρέσκια για μέρες! Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να γίνετε πιο αμαρτωλοί από εμένα, πετάξτε του και λίγο παγωτό βανίλια από πάνω και αφεθείτε στην αμαρτία!
Σας εύχομαι μια γλυκιά εβδομάδα!


Υλικά:

Για το κέικ:

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κακάο
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
2/3 ηλιέλαιο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. βανίλια
2 φλιτζ. κρύο καφέ ή κρύο νερό

Για την επικάλυψη:

1/4 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:
Ανακατεύω τη ζάχαρη με την κανέλα της επικάλυψης σε ένα μπωλάκι και αφήνω κατά μέρος. Κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπωλ. Ανακατεύω καλά για να αναμειχθούν. Προσθέτω το λάδι, το ξύδι, τη βανίλια και τον καφέ στο μπωλ. Ανακατεύω με αυγογδάρτη ή με πηρούνι, όχι όμως υπερβολικά. Μην χρησιμοποιήσετε μίξερ. Οι φουσκάλες που θα δείτε οφείλονται στην αντίδραση σόδας και ξυδιού.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζω με τα υλικά της επικάλυψης. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω στο κέικ. Αφήνω να κρυώσει και απολαμβάνω!

Hello, everybody! Today we are making a delicious cocoa cake scented with cinnamon. I found the recipe here. It is extremely easy and quick to make, it is really cheap and contains simple ingredients that we all have at home. If you want to make it more tempting, top it with ice cream! I managed to avoid this sin and had it without extra calories! It was still perfect!
I wish you a sweet week!

Κέικ σοκολάτας με άρωμα καννέλας - Cinnamon scented cocoa cakeIngredients:
Cake:2 1/2 cups flour
1 1/2 cups sugar
1/2 cup cocoa
2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
2/3 cup canola oil
2 Tablespoons white vinegar
1 Tablespoon vanilla
2 cups cold coffee or cold waterTopping:1/4 cup sugar
3/4 teaspoon cinnamon
Directions:Preheat oven to 350 degrees F. Grease a 9 x 13 pan and set aside. Combine topping ingredients in a small bowl and set aside.
Sift together the flour, sugar, cocoa, baking soda and salt into a large bowl. Whisk to combine.
Add oil, vinegar, vanilla and coffee or water to the bowl. Stir together with a whisk – but be sure you don’t overbeat. (Do not make this in a KitchenAid mixer or electric mixer – a fork or whisk are just fine. You’ll see bubbles because of the reaction of the baking soda and vinegar.)
When combined, immediately pour into the 9 x 13 pan. Evenly sprinkle with cinnamon and sugar topping.
Bake until toothpick comes out clean, about 30-35 minutes. Let cool and cut into squares.

12 Comment