The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

Print Friendly

For the recipe in English click here

Ο καλό μου μου ζήτησε πρόσφατα να του φτιάξω ένα κέικ. Και επειδή σπάνια ζητάει κάτι, δεν μπορούσα φυσικά να του χαλάσω το χατίρι επ’ ουδενί! Ήθελα να μοσχομυρίζει κανέλα, καθώς του αρέσει πάρα πολύ και να μην έχει αυγά. Έτσι, αντικατέστησα τα αυγά με πουρέ μήλου (apple sauce), τον οποίο είχα αγοράσει από σούπερ μάρκετ. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας φτιάξω και σπιτικό! Έτσι βγήκε αυτό το εξαιρετικά νόστιμο κέικ μήλου που ξετρέλανε όχι μόνο τον σύζυγο, αλλά και τη μικρή μας Χαρούλα. Ιδού λοιπόν ένα νόστιμο, ελαφρύ κ υγιεινό γλυκάκι για εσάς, αλλά και τα παιδάκια σας!

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

Υλικά
2 1/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κγ baking powder
2 κγ μαγειρική σόδα
2 κσ κανέλα
0,5 κσ μοσχοκάρυδο
1,5 φλ. καστανή ζάχαρη
1,5 φλ. λάδι καρύδας άοσμο
2 κσ μηλόξυδο
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
1,5φλ. (360γρ) πουρέ μήλου (apple sauce)
μια πρέζα αλάτι

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

Εκτέλεση:

Ανακατεύω τα στερεά υλικά, εκτός από την ζάχαρη (αλεύρι, σόδα, baking powder, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι). Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά (πουρέ μήλου, εκχύλισμα βανίλιας, μηλόξυδο και καστανή ζάχαρη). Ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 περίπου λεπτά (να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα). Καλοφάγωτο!

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

 

Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου
Εξαιρετικά νόστιμο νηστίσιμο κέικ μήλου

11 Comment

  1. Αγαπημένα μήλα και αγαπημένα κέικ.Να ρωτησω εαν μπορω απλα να βάλω τριμμένα αλεσμενα μηλα στη συνταγή.Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα η συνταγή;Ευχαριστώ.

    1. Ρέα μου, δεν το έχω δοκιμάσει με τριμμένο μήλο. Αν το φτιάξεις, πες μας πώς έγινε. Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο. Καλό σου απόγευμα!

  2. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν Βερα μου. Έχω διαβάσει ότι 1 φλ. ζάχαρη= 3/4 ή 1/2 φλ. μέλι κ θα πρέπει να μειώσεις κ τα υγρά κατά 1/4 φλ.,να προσθέσεις ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα κ να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 15°C. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά γιατί δεν χρησιμοποιώ μέλι. Αν το κάνεις, ενημέρωσέ μας πάντως. Φιλάκια πολλά!