The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς

Κέικ με κολοκύθι και σοκολάτα – Zucchini chocolate cake

For English scroll down

Κέικ με κολοκύθι και σοκολάτα

Όταν είχα φτιάξει το μπράουνις με τα κολοκύθια, είχα ξετρελαθεί! Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση είναι το πόσο υγρό ήταν. Πειραματίστηκα πάλι λοιπόν με το λαχανικό αυτό κ έφτιαξα αυτό το κεικάκι. Βγήκε πολύ νόστιμο κ ελαφρύ, αλλά το βασικό του ατού είναι η υγρασία του. Παρέμεινε φρέσκο για μέρες! Σας προτρέπω να το φτιάξετε και να γλυκάνετε υγιεινά τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Καλή σας εβδομάδα!
Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά:
2 φλ. Κολοκυθάκια, τριμμένα κ στιμμένα
3 φλ. Αλεύρι ολικής
¾ φλ. Καστανή ζάχαρη
½ φλ. Ηλιέλαιο
1κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. γαρίφαλλο
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος + 3κ.σ. νερό
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Κέικ με κολοκύθι και σοκολάτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη και το λιναρόσπορο που έχω ενώσει με το νερό. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι. Το μείγμα θα γίνει πηχτό, μην ανησυχήσετε. Ανακατεύω και ρίχνω και τα κολοκύθια. Με τα χέρια ανακατεύω ώστε τα κοκλοκύθια να απελευθερώσουν την υγρασία τους κ να πετύχω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Τέλος προσθέτω και τις σοκολατένιες σταγόνες. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Κέικ με κολοκύθι και σοκολάτα
When I made this cake, I was really thrilled. I was inspired by my zucchini brownies and wanted to make another dessert with zucchini. It turned out great. The best thing about this delicious and healthy zucchini chocolate cake is that it is moist and stays fresh for days! I am sure you will love it! Have a nice week !
Take care, my dear friends!
Ingredients:
2 cups zucchini, grated
3 cups whole wheat flour
¾ cup brown sugar
½ cup sunflower oil
1 Tbsp flax meal+3Tbsp water
1 tsp cinnamon
½ tsp clove powder
80gr. chocolate chips

Κέικ με κολοκύθι και σοκολάταDirections:
In a bowl combine oil with sugar and flax meal with water. Add flour and stir. Add zucchini, μmix with your hands, stir and fold in chocolate chips. Don’t be afraid of the thick dough! Empty it in a greased pan and bake in preheated oven at 180C for about 40-45 minutes. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 723 times, 1 visits today)

17 Comment

  1. Τα μπράουνις τα είχα φτιάξει, είχαν βγει φανταστικά και άρεσαν και σε άλλους μη χορτοφάγους. Πολύ ωραίο και το κέικ και πολύ εύκολο! Με τα πρώτα φρέσκα, καλά κολοκυθάκια που θα βρω θα το φτιάξω κι αυτό!

  2. Τα brownies με κολοκυθάκι είναι πράγματι φοβερά, οπότε υποψιάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με αυτό εδώ το κεκάκι!
    Μου αρέσει πολύ και η εμφάνιση του, με τις πράσινες πινελιές να του δίνουν χρώμα!

  3. Καλησπέρα σας, φαίνεται καταπληκτική η συνταγή αλλά δυστυχώς δεν ήταν καθόλου σαν χυλός με αυτήν την ποσότητα λαδιού, χρειάζεται παραπάνω νομίζω ή κάνω κάτι λάθος εγώ ; Νομίζω δηλαδή ότι είναι πολύ λίγα τα υγρά για τόσο πολύ αλεύρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση, έχετε καταπληκτικές συνταγές !!

    1. Αγαπητέ Alex, ΔΕΝ γίνεται σαν χυλός. Γράφω κ στη συνταγή ότι το μείγμα θα είναι πηχτό. Μην ανησυχείς! Τα κολοκύθια θα βγάλουν υγρασία κ θα είναι μια χαρά!
      Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Πολλά φιλιά κ καλά μαγειρέματα!

      1. Καλησπέρα και πάλι, μου γίενται σαν κομματάκια, μου μένουνε κομμάτια αλυεριού δλδ που δεν έχουν πάρει υγρό, έκανα την βλακεία και πρόσθεσα νερό (1/2 όσο το λάδι ) αλλά ήταν απο τα μεγαλύτερα σφάλματα μου μάλλον, μιας και σε 75 λεπτά δεν ψήθηκε. Οπότε προτείνεται να το αφήσω έτσι και ας μου φαίνεται τόσο στεγνό και μη ομογενοποιημένο ; Θα ομογενοποιηθεί με το ψήσιμο ; Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας, ευελπιστώ να βρω κ άλλο ελεύθερο χρόνο να δοκιμάσω και άλλες συτναγές σας !!

  4. Αγαπητέ Alex, αυτό που θυμάμαι γι αυτή τη συνταγή (επειδή πάει ένας χρόνος από τότε που το έφτιαξα) είναι ότι το μείγμα ήταν πηχτό όπως σου είπα κ χτες. Τώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου πάντα μπορεί να υπάρχει μια μικρή απόκλιση στην ποσότητα του αλευριού. Τα κολοκύθια επειδή δεν τα στύβουμε κ έχουν πολύ νερό, όταν ψηθούν απελευθερώνουν υγρασία. Θα το ξαναφτιάξω σύντομα κ θα επανέλθω, γιατί με έβαλες σε περιέργεια…Θα σε ενημερώσω στο mail σου!
    Πολλά φιλιά!

    1. Αγαπητέ Alex, επανέρχομαι με νέα. Έφτιαξα ξανά το κέικ κ ευτυχώς διαπίστωσα ότι δεν είχα κάνει λάθος στις ποσότητες. Όταν αναμειγνύεις τα υγρά υλικά κ σιγά σιγά προσθέτεις το αλεύρι, όντως δημιουργούνται κομματάκια. ΌΤαν όμως προσθέσεις το κολοκύθι κ ανακατέψεις με τα χέρια σου το μείγμα, θα απελευθερωθεί η υγρασία των κολοκυθιών κ θα δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

      Θα τονίσω στην εκτέλεση ότι με τα χέρια θα απελευθερωθεί η υγρασία για να μην ξαναγίνει λάθος.

      Σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σου. Να είσαι καλά κ καλά μαγειρέματα!

      1. Α !! Επιβάλετε να το ξαναδοκιμάσω τότε !! Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον !! Το άλλο κεικ με τα αποξηραμένα φρούτα πάντως έχει γίνει εβδομαδιαίο σνακ !! Να στε καλά ! Καλή συνέχεια και συνεχίστε έτσι να μας εμπνέετε και να μας εξάπτετε την φαντασία !

  5. Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστείς! Ήταν υποχρέωση μας να το τσεκάρουμε! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε! Σε ευχαριστούμε θερμά για τα γλυκά σου λόγια!

    Πολλά φιλιά κ από τις δυο μας!

  6. Πραγματικά πεντανοστιμο για χορτοφάγους ή μη!!! Το κολοκυθάκι, εκτός απο το οτι δίνει υγρασία στο κεικ, του βγάζει και μια πικάντικη γεύση! Εννοείται οτι μπορω να το φάω άνετα όλο μονη μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *