The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο κ ο νόμος του Μurphy

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου αναγνώστες κ αναγνώστριες! Πριν λίγες μέρες στο σπίτι γινόταν πανικός λόγω ανακαίνισης κ δεν μπορούσα να δημιουργήσω. Όταν λοιπόν τελείωσε αυτό το κύμα εργασιών (αναμένεται κ άλλο σε λίγες μέρες, ουφ!), ήμουν κατενθουσιασμένη, γιατί επιτέλους θα είχα χώρο, χρόνο κ ησυχία για να μαγειρέψω. Κανόνιζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ξυπνάω ορεξάτη κ αφού παίρνω πρωινό, κατευθύνομαι προς τα ντουλάπια μου για να αρχίσω να βγάζω υλικά. “Θα φτιάξω κάτι με πλιγούρι” ήταν η πρώτη σκέψη. Ανοίγω το βάζο κ βλέπω με μεγάλη μου απογοήτευση ότι το πλιγούρι δεν ήταν μόνο, αλλά είχε δεχτεί επισκέψεις μαμουνιών. Δεν πτοούμαι, το γυρίζω στο κεχρί. Έλα όμως που κι αυτό είχε παρέα (πολύ κοινωνικά αυτά τα μαμούνια, βρε παιδάκι μου!). Τα νεύρα μου αρχίζουν να τσιτώνονται κ όχι τίποτα άλλο δεν κάνει στην κατάστασή μου! Τεσπά, “κι ο κιμάς σόγιας θα με βολέψει” σκέφτηκα η δύσμοιρη! Ευτυχώς ήταν σώος κ αβλαβής! Πάω λοιπόν να ανάψω την κουζίνα κ διαπιστώνω ότι δεν λειτουργεί. Πλάκα μου κάνεις, αγαπημένο μου σύμπαν; Γιατί μου πας κόντρα; Μην σας τα πολυλογώ, έμεινα 2 μέρες χωρίς κουζίνα, να βράζω από θυμό, γιατί είχα άπλα κ όρεξη να μαγειρέψω κ δεν μπορούσα (να σημειώσω ότι μου είχε χαλάσει κ το blender, οπότε δεν μπορούσα να φτιάξω ούτε κάτι ωμοφαγικό)! Γκαντεμιά μην μου πείτε;

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο - Soy pesto balls
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο

Όταν λοιπόν ήρθε ο ηλεκτρολόγος κ επιδιόρθωσε τη βλάβη, δημιουργήθηκαν αυτά τα καταπληκτικά κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο, φωτογραφήθηκαν κ κατασπαράχτηκαν την ίδια μέρα. Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Όταν βγουν ειδικά από τον φούρνο, είναι άπαιχτα! Σας φιλώ γλυκά!

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο - Soy pesto balls
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο

Υλικά για 12-13 κεφτεδάκια:
1 1/2 φλ. κιμάς σόγιας
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3/4 φλ. φύλλα βασιλικού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι κ πιπέρι

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο - Soy pesto balls
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο

Εκτέλεση:
Μαγειρεύω τη σόγια σύφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη στίβω πολύ καλά προτού τη χρησιμοποιήσω. Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά, τη βρώμη, το σκόρδο, τη μαγιά κ τον ψιλοκομμένο βασιλικό κ ζυμώνω με τα χέρια. Προσθέτω το λάδι, το κουκουνάρι, αλάτι κ πιπέρι. Ανακατεύω καλά, ζυμώνω, καλύπτω με μεμβράνη κ βάζω τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Κατόπιν πλάθω κεφτεδάκια, τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου μισή ώρα. Στα μέσα του ψησίματος αναποδογυρίζω τα κεφτεδάκια για να πάρουν χρώμα κ από την άλλη πλευρά. Καλή σας απόλαυση!
Σημ1. Αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με σουσάμι κ παπαρουνόσπορο πριν τα ψήσετε
Σημ2. Συνοδεύονται ωραία με πράσινη σαλάτα περιχυμένη με λάδι αρωματισμένο με σκόρδο κ βασιλικό!

Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο - Soy pesto balls
Κεφτεδάκια σόγιας με άρωμα πέστο

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 752 times, 1 visits today)

6 Comment

    1. Αξίζει να τα δοκιμάσεις! Η αλήθεια είναι ΄ότι ο κιμάς σόγιας είναι παντελώς άνοστος κ θέλει ειδική μεταχείριση. Πάντως τα συγκεκριμένα βγήκαν πολύ νόστιμα.
      Φιλάκια πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *