The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Καπακωτή
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Σαλάτες

Καπακωτή

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Επιστρέψαμε, μπήκαμε δυναμικά στην κουζίνα κι αρχίσαμε τους πειραματισμούς μας! Η αλήθεια είναι ότι, αν και λατρεύω τη μαγειρική, καλό μου έκανε το διάλειμμα! Μου έλειψε κι επέστρεψα με περισσότερη όρεξη! Να λοιπόν η πρώτη συνταγή μετά τας διακοπάς που αναρτώ στο μπλογκ. Στα μαγειρικά μου κιτάπια υπήρχε μια σελίδα κομμένη με ένα φαγάκι πολλά υποσχόμενο με υπέροχα υλικά: πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, κόκκινη σάλτσα. Αγαπημένα υλικά που ήμουν σίγουρη ότι θα δώσουν υπέροχο αποτέλεσμα. Η συνταγή πρέπει να είναι της εκλιπούσης Αλεξίας Αλεξιάδου, της αδικοχαμένης θυγατέρας της Βέφας. Το όνομα φαντάζομαι το πήρε από τον τρόπο μαγειρέματος, αφού αραδιάζουμε τα υλικά σε στρώσεις. Πρόκειται πάντως για ένα φαγάκι όνειρο, άκρως καλοκαιρινό που μπορεί να φαγωθεί μόνο του ή ως συνοδευτικό. Ταιριάζει πολύ ωραία με ρυζάκι ή βίδες. Εγκρίθηκε και από τον μικρό μας πρίγκηπα! Αξίζει να δοκιμάσετε την καπακωτή!

Σας φιλώ γλυκά! Να περνάτε όμορφα! Μουάτς!

 

Καπακωτή
Καπακωτή
Υλικά για ένα κλασικό πυρέξ:
400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης (7)
700 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
15 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
110 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
φρέσκια ρίγανη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύδι
ελαιόλαδο για άλειμμα των λαχανικών+2 κ.σ.
αλ΄τι και πιπέρι
Καπακωτή
Καπακωτή

Εκτέλεση:

Κόβω εγκάρσια, καθαρίζω τις πιπεριές από τα σπόρια και τις αλείφω με ελάχιστο λάδι.  Τις ψήνω σε γκριλοτήγανο. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνω τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχω αλείψει κι αυτά με λίγο λάδι, τα έχω αλατοπιπερώσει και τα έχω πασπαλίσει με λιγη ρίγανη και σκόνη σκόρδου. Τα ψήνω στο γκριλ για 25 περίπου λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρω σε 2 κ.σ. λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύδι, αλατοπίπερο και τη φρέσκια ρίγανη και μαγειρεύω τσε μέτρια φωτιά. Αποσύρω, όταν πήξει. Αλείφω ένα πυρέξ με ελάχιστο λάδι, απλώνω τις πιπεριές χοντροκομμένες, από πάνω τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες και περιχύνω με τη σάλτσα. Πασπαλίζω προαιρετικά με λίγο σουσάμι και διατροφική μαγιά, καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200C για 1ώρα. Στο τέλος  αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω στον αέρα για 5 λεπτά. Τρώγεται ωραιότατα σκέτο ή ως συνοδευτικό. Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι ή βίδες. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.068 times, 2 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *