The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Appetizers - sides

Homemade oven dried tomatoes

Print Friendly

Για την συνταγή στα Ελληνικά πατήστε εδώ

Καλημέρες γλυκιές από την όμορφη Ζάκυνθο, γλυκά μου πλάσματα! Μια ακόμη εβδομάδα ξεκινά κ οδεύουμε σιγά σιγά προς το τέλος του καλοκαιριού…Διακοπές δεν έχουμε πάει, αλλά ευτυχώς η ζωή στο νησί σε κάνει λίγο να νιώθεις τουρίστας…Το σημαντικό για μένα πάντως είναι ότι ξεπέρασα το πρόβλημα που είχα με την μέση κ μπόρεσα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου τρέξιμο! Είμαι πολύ χαρούμενη που προπονούμαι συστηματικά πια κ προετοιμάζομαι για τον μαραθώνιο της Αθήνας. Πρώτα ο Θεός ελπίζω να πάνε όλα καλά κ να καταφέρω να ξαναζήσω το όνειρο για μια ακόμη φορά! Μόνο που τώρα θα έχω έναν πολύ σημαντικό λόγο να τερματίσω πιο γρήγορα, αφού στο τέρμα θα με περιμένει ο μπεμπούλης μου. Δεν σας κρύβω ότι όταν κουράζομαι στις προπονήσεις, τον σκέφτομαι κ αμέσως παίρνω κουράγιο! Χαζομαμά, ε;

Ας περάσουμε στην συνταγούλα! Πριν από λίγο καιρό μου είχε φέρει ο πεθερός μου από το μποστάνι του πολλά ντοματίνια. Για να μην μου χαλάσουν σκέφτηκα να τα κάνω λιαστά. Η Δημητρούλα σας τα είχε παρουσιάσει εδώ πριν πολλά χρόνια. Αποφάσισα για λόγους ασφαλείας (όταν στο σπίτι τριγυρνάει το πιο λιχούδικο σκυλί πανελληνίως δεν ρισκάρεις!) να μην τα λιάσω στην βεράντα αλλά να τα κάνω στον φούρνο, κοινώς να φτιάξω μαϊμού-λιαστά  ντοματίνια. Το καλό είναι ότι βγήκαν απίθανα, το κακό ότι θέλουν πολύ ώρα για να ψηθούν, κάτι που κάνει την ΔΕΗ χαρούμενη! Το δε λαδάκι στο οποίο βυθίζονται είναι απλά απίθανο! Φυλάξτε το για σαλάτες, σκέτες μακαρονάδες, ψωμάκι-πιτούλες κτλ

Καλή εβδομάδα κ καλά μαγειρέματα! Φιλάκια πολλά! Μουάτς!

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου

Ingredients:
cherry tomatoes
olive oil
vinegar
garlic cloves
caper
basil and bay leaves, rosemary
salt and pepper

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου

Instructions:
Wash and halve cherry tomatoes. Pu them in a large bowl. Season with salt, pepper, add minced garlic, basil leaves and olive oil. Mix with your hands. Transfer them on a baking sheet lined with parchment paper with the seeds looking upwards. Bake for about 5 hours at 120C. Then place them in a sterilized jar and soak them into olive oil. Add basil and bay leaves, rosemary, 1 tsp vinegar, capers and garlic. They will exude their great aromas and will make your sun dried tomatoes irresistible! This wonderfully scented olive oil can be used in salads, pasta dishes or just spread it on a slice of bread and trust me your mouth will be watering! I keep the jars in the fridge. Enjoy!

Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου
Σπιτικές λιαστές ντομάτες φούρνου