The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!
No bake desserts Vegan Desserts

Healthy vegan cheesecake!

Print Friendly

Για την συνταγή στα Ελληνικά πατήστε εδώ

I am so excited about this cheesecake! My intention was to make a healthified version of this delicious dessert. And this is the result! Not bad at all! Almonds  and dates make a delicious crust. The filling is made with a vegan cashews cream and the topping can vary: I used homemade cherry plum jam. You can top it with chopped fresh fruit if you want it raw. Both options are winners! You should try it!

Have a lovely weekend, my dear friends!

Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!

Ingredients:

for the crust:
1,5 cup almonds
1,5 cup dates

for the filling:
1,5 cup raw cashews, soaked for 6-8 hours
1/3 cup coconut oil, melted
1/2 cup coconut milk
1/2 cup agave or maple syrup or honey (for non vegans)
juice of 1 lemon

Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!

for topping:
5 Tbsp cherry plum jam
fresh mint leaves

Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!

Instuctions:

In a blender pulse almonds, dates until smooth. Spread this sticky crust on a ring mould and refrigerate for 1 hour. Pulse the ingredients of the filling until smooth. Spread the filling on the crust, even it with a spatula. Place again in the fridge. The day after spread the jam on the cashew cream. For a raw version top the cream with fruit instead of jam. Enjoy!

Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!

 

Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake
Το πιο υγιεινό νηστίσιμο Cheesecake!