The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας
Main dishes Salads

Green roasted cauliflower salad with coconut bacon

Print Friendly

Για την συνταγή στα Ελληνικά πατήστε εδώ

Good morning, my dear friends! Yesterday I shared with you the recipe for making coconut bacon! So today I will present my first salad that contains this yummy bacon. Greens paired with roasted cauliflower and topped with coconut bacon! This is a tasteful and filling salad that pleased our taste buds a lot!

Take care!

Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας
Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας

Ingredients:
1 small cauliflower, divided into small florets
2 Tbsp olive oil
1/2 tsp turmeric
1/2 tsp sweet paprika
1 tsp oregano
salt and pepper

greens of choice (I used lettuce and baby spinach)
3 Tbsp coconut bacon
2 Tbsp sesame seeds
2 Tbsp olive oil
juice of 1/2 small orange
salt and pepper

Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας
Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας

Instructions:
Place cauliflower  florets on a baking sheet lined with parchment paper. In a bowl combine olive oil with turmeric, paprika, oregano, salt and pepper. Pour over the florets and coat with your fingers. Bake in preheated oven at 180C for about 25 minutes or until golden brown. In a platter lace greens of choice. Then add roasted  florets, sprinkle with sesame seeds, season with salt and pepper, pour over olive oil-orange dressing.  Top with coconut bacon. Enjoy!

Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας
Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας

Πράσινη σαλάτα με κουνουπίδι κ μπέικον καρύδας