The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Πίτες Τάρτες

Λαδένια Κιμώλου – Ladenia, the greek version of pizza

Print Friendly
Λαδένια Κιμώλου - Ladenia, the greek version of pizza

Καλοί μου φίλοι, γεια σας! Ελπίζω να είστε καλά και να απολαμβάνετε το καλοκαιράκι. Σήμερα μαγειρεύουμε μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή του Μαμαλάκη που έλκει την καταγωγή της από την Κίμωλο. Μια πίτα εύκολη και φτηνή που γίνεται γρήγορα και μας βγάζει ασπροπρόσωπους, όταν έχουμε επισκέψεις! Το άρωμα του καλοκαιριού στο πιάτο μας! Ας μαγειρέψουμε λοιπόν!


Υλικά:
400γρ. αλεύρι
1/2 +1/2 φλ. ελαιόλαδο
250 ml νερό (δηλ. 1 ποτήρι)
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
2 ντομάτες, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Σε ένα άλλο ανακατεύω το νερό με το μισό λάδι και σταδιακά προσθέτω το μείγμα το μείγμα του αλευριού. Ζυμώνω ελαφρώς μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα. Κατόπιν απλώνω τη ζύμη σε λαδωμένο μετρίου μεγέθους ταψί. Πασπαλίζω με ρίγανη. Απλώνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και από πάνω της ντομάτας. Αλατίζω, ξαναβάζω ρίγανη και περιχύνω το υπόλοιπο λάδι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά. Τρώγεται ωραιότατα και την επόμενη μέρα και μάλιστα κρύα από το ψυγείο.

Λαδένια Κιμώλου - Ladenia, the greek version of pizza

Ladenia is a simple, quick, yet mouthwatering summer pie with humble ingredients: flour, tomatoes, onions. It is a traditional recipe of the aegean island of Kimolos. The taste of summer in this greek version of pizza is so intense. I hope you enjoy it as much as we did! Kisses and hugs!

Ingredients:
400 gr. self rising flour
1 cup olive oil
250 ml water
8 gr. dry yeast
1 tsp salt
2 tomatoes
2 onions
oreganoΛαδένια Κιμώλου - Ladenia, the greek version of pizza

Directions:

In a bowl combine flour with yeast and salt.In another bowl combine 1/2 cup of olive oil with water. Combine the two mixtures gradually. Knead until you get a soft dough. Cover the bowl with a towel and set aside for 30 minutes. Then roll dough on a greased medium sized baking pan. Sprinkle oregano. Spread onion slices on the dough and then tomato slices. Season with salt and pour the rest of the oil. Bake in preheated oven at 180C for about 45 minutes.It is delicious even the day after served cold! Enjoy!

26 Comment