The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γκρανόλα φουντουκιού
Πρωινό

Γκρανόλα φουντουκιού

Print Friendly, PDF & Email

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Καλό μήνα έστω και καθυστερημένα! Φτάσαμε στον Φεβρουάριο αισίως…Πόσο γρήγορα περνά ο καιρός…Περνάω μια φάση προσαρμογής, αφού ήδη έχω ξεκινήσει την ορμονοθεραπεία μου, μια διαδικασία που θα κρατήσει μάλλον για 10 χρόνια. Το φάρμακο που παίρνω έχει παρενέργειες, οι οποίες εύχομαι να διαρκέσουν όσο και η χορήγηση του χαπιού…Ας αφήσω τα αρνητικά για να μοιραστώ μαζί σας κάτι υπέροχο που μου συνέβη πριν λίγες μέρες! Την ώρα που έβαζα για ύπνο τον τρίχρονο Δημητράκη μου με κοίταξε στα μάτια και μου είπε με γλυκιά μωρουδίστικη χαδιάρικη φωνή: «Σ’αγαπάω, μανούλα μου! Και τον μπαμπά! Και τα δύο!» Η καρδιά μου έλιωσε, το δωμάτιο φωτίστηκε με βεγγαλικά και όλο μου το είναι ποτίστηκε από ευδαιμονία…Περίμενα τη στιγμή που θα μου το πει με αδημονία και πραγματικά ένιωσα η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου! Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη στιγμή…

Ας περάσουμε και στη συνταγούλα μας τώρα! Θα φτιάξουμε μια σούπερ γκρανόλα φουντουκιού, πανεύκολη, πεντανόστιμη, χορταστική! Δεν θα αρχίσω να σας λέω πόσο βλαβερά είναι τα δημητριακά του εμπορίου, ακόμα κι αυτά που πλασάρονται ως υγιεινά για να μην γίνομαι κουραστική! Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε μόνοι/ες το ωραιότερο πρωινό για σας και τα βλαστάρια σας!

Φιλάκια πολλά! Μουάτς!

Γκρανόλα φουντουκιού
Γκρανόλα φουντουκιού

Υλικά για 2 βάζα:

250 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. φουντούκια ανάλατα, χοντροκοπανισμένα
50 γρ. φουντούκια ανάλατα, σε σκόνη
100 γρ. σταφίδα
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
55 γρ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
80 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
για τη νουτέλα:
50 γρ. φουντούκι
1 κ.γ. κακάο
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
2 κ.σ. γάλα (φυτικό)
Γκρανόλα φουντουκιού
Γκρανόλα φουντουκιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη με το κακάο, τα φουντούκια και προαιρετικά μισό κουταλάκι αλάτι. Χτυπώ στο μπλέντερ τα υλικά της νουτέλας. Σε μπολ αναμειγνύω το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και τη νουτέλα. Ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά.  Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά στους 180C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στην διάρκεια του ψησίματος  αναμοχλεύω με ένα κουτάλι. Προσοχή μην σας καούν, να τα παρακολουθείτε. Όταν είναι έτοιμα, βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και τότε προσθέτω τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτη!

4 Comment