The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Πρωινό

Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας

For the recipe in English click here
Είναι Κυριακή. Ξυπνάω με όρεξη να φτιάξω ένα ιδιαίτερο πρωινό. Συνήθως τρώω μούσλι ή ψωμάκι με μέλι ή σπιτική μαρμελάδα. Αλλά όταν έχω χρόνο, θέλω να φτιάχνω κάτι ιδιαίτερο κ να το απολαμβάνω μες στην κυριακάτικη πρωινή ραστώνη. Έτσι, λοιπόν μέσα σε 5 λεπτάκια ετοίμασα μια λαχταριστή λιχουδιά που τρώγεται ευχάριστα κ την άλλη μέρα. Σε ένα βαζάκι συνδύασα σε στρώσεις σπιτική γκρανόλα με μια σοκολατένια μους μπανάνας κ από πάνω έριξα κ λίγη σοκολατίτσα και … στο πι κ φι γεννήθηκε ένα λαχταριστό κ πεντανόστιμο πρωινό! Τρελαίνομαι όταν φτιάχνω υγιεινές λιχουδιές!
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα κ να μην παραλείπετε το πρωινό!

Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας

Υλικά για 2 μερίδες:

για τη μους μπανάνας:
2 μπανάνες
5 χουρμάδες+2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. καρύδα
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. κακάο

12 κ.σ. σπιτική γκρανόλα αμυγδάλου

20 γρ. σοκολάτα, σε κομματάκια (για γαρνίρισμα)

Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας
Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας

Εκτέλεση:

Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας
Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας
Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας
Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας

Στο μπλέντερ πολτοποιώ όλα τα υλικά της μους μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Παίρνω 2 βαζάκια και βάζω εναλλάξ στρώσεις γκρανόλας κ μους μπανάνας. Στο τέλος ρίχνω τα κομμάτια σοκολάτας από πάνω. Καλή σας απόλαυση!
It was a warm Sunday morning… When I woke up hungry, I wanted something different. I felt like making a special breakfast. You see I normally have muesli or bread with honey or homemade jam for breakfast, but this time I craved for something new! So I combined my homemade almond granola with a chocolate banana mousse in a jar and topped it with chopped chocolate. It was pure bliss! You should definitely try it!
Have a lovely day and don’t skip breakfast!

Ingredients (serves 2):

for the banana mousse:
2 ripe bananas
5 dates+2 Tbsp water
2 Tbsp shredded coconut
1 tsp peanut butter
1 tsp cocoa powder

12 Tbsp homemade almond granola

Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας
Παρφέ με γκρανόλα αμυγδάλου κ σοκολατένια μους μπανάνας

20 gr. chocolae, chopped (for topping)
Instructions:

In a blender pulse all the mousse ingredients until smooth. Take two jars and put in layers granola and banana mousse. Top with chocolate. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 785 times, 1 visits today)

3 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *