The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Φασόλια μπαρμπούνια με πιπεριές κ βασιλικό – Pepper basil cranberry beans

Print Friendly
DSC_0001

Τώρα που ο καιρός χειμωνιάζει, δεν έχω τίποτα καλύτερο από ένα πιάτο όσπρια! Θρεπτικά, υγιεινά και πολύ χορταστικά! Και φυσικά φτηνά! Στον καιρό της κρίσης όλα τα μετράμε, σωστά;
Σήμερα μαγειρεύουμε μπαρμπούνια με λαχανικά και ρύζι, αρωματισμένα με βασιλικό! Η προσθήκη του ρυζιού δεν είναι τυχαία. Όταν μαγειρεύω όσπρια, πάντα προσθέτω ρύζι προκειμένου να πάρω πρωτεΐνη ισάξια με αυτή του κρέατος. Είναι ένα από τα μυστικά των χορτοφάγων για ισορροπημένη διατροφή!

Σας φιλώ γλυκά!

DSC_0014

Υλικά για 3-4 μερίδες:

350 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια (μουλιασμένα αποβραδίς)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κολοκύθι, σε κυβάκια
1/2 κόκκινη, κίτρινη πορτοκαλί πιπεριά
100 γρ.  ρύζι
250 γρ. χυμός ντομάτας
8 κ.σ. ελαιόλαδο
μπόλικα φύλλα βασιλικού
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα τα φασόλια και τα σκεπάζω με νερό. Μετά από 20 λεπτά βρασμού προσθέτω το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήνω να βράσουν. Όταν μαλακώσουν, ρίχνω το ρύζι, το βασιλικό, το κολοκύθι και τη ντομάτα. Όταν είναι έτοιμα κ έχουν μείνει με τη σάλτσα τους, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο και λίγα ακόμα φύλλα βασιλικού για εξτρά άρωμα! Απολαμβάνω!

DSC_0011

Winter calls for comfort food like a delicious legume dish! I just adore them. They are so healthy and tasteful. Not to mention they are cheap as well. We are in the middle of a crucial financial crisis and the price of a meal is something to consider…
Today we are cooking cranberry beans with vegetables and rice scented with basil! I always add rice to legumes because it is a good way to get protein. This is a secret of vegetarians for a balanced diet!
Take care,my good friends!
Hugs!

DSC_0008

Ingredients:

350gr Cranberry beans (soaked overnight)
1 Carrot, sliced
1 Onion, finely chopped
1/2 red, orange, yellow pepper, chopped
1 Zucchini, diced
100 gr. Rice
250 gr Tomato juice
Fresh basil leaves
8Tbsp Olive oil
Salt and pepper

Directions:

In a saucepan place beans and cover with water. Cook on medium heat. After 20 minutes of boiling add carrot, onion, pepper and cover with water. Let cook. When beans begin to get soft, add rice, tomato juice, basil leaves and zucchini. When ready, season with salt and pepper, pour olive oil and add some more basil leaves for extra aroma! Enjoy a tasty winter meal!

13 Comment