Ελιόπιτα

Print Friendly

Καλημερούδια από την όμορφη Πάτρα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω τις ακτινοβολίες, γι’αυτό μετακομίσαμε στο πατρικό μου κι αφήσαμε το νησί να σείεται ασταμάτητα. Ξημερώνοντας του Αγ. Δημητρίου έζησα τη χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Ο σεισμός που έπληξε τη Ζάκυνθο ήταν τρομακτικότατος, αφού και πολύ ισχυρός ήταν, αλλά και μεγάλη διάρκεια είχε…Νόμιζα πως κάποιος με είχε πιάσει από τα χέρια και με ταρακουνούσε ανελέητα (όπως βλέπουμε στις ταινίες σε ανακρίσεις τύπου «Μίλα, σκουλήκι! Ξέρασέ τα όλα!»). Με το σώμα μου είχα καλύψει τον Δημητράκη μου και προσευχόμουν μεγαλόφωνα. Είχα την ατυχία να είναι νυχτερινός ο Κωστής, γεγονός που μου στοίχισε πολύ…Να είναι καλά όμως η γλυκιά μου Πένυ, η γειτόνισσα, που ήρθε να περάσουμε το υπόλοιπο βράδυ μαζί και να απολαύσουμε παρέα τη μετασεισμική δραστηριότητα! Ήταν απίστευτο, κουνούσε δυνατά κάθε τρεις και λίγο! Βέβαια το πιο απίστευτο ήταν ότι σε όλο αυτόν τον πανικό ο γιόκας μου δεν ξύπνησε και συνέχισε να κοιμάται ατάραχος παρά τον κακό χαμό που επικρατούσε…Πόσο μικροί είμαστε μπροστά στη φύση, πόσο ευάλωτοι, στο έλεος των φυσικών φαινομένων…Τα της θεραπείας μου θα σας τα διηγηθώ σε επόμενη ανάρτηση…

Ας μαγειρέψουμε τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη ελιόπιτα που θα αγαπήσουν ακόμα κι αυτοί που δεν τρελαίνονται για ελιές! Γίνεται γρήγορα, πανεύκολα, θέλει λίγα απλά υλικά και είναι πεντανόστιμη! Τρώγεται σαν σνακ, μεταφέρεται στο γραφείο/σχολείο, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει και το ψωμί και να συνοδεύσει το φαγάκι μας. Εμείς τη συνδυάσαμε με φασολάδα και ταίριαζε απίστευτα! Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!

Ελιόπιτα

Ελιόπιτα

Υλικά για ταψί διαμέτρου 30cm :
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1/2 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκοµµένο
1/2 κ.σ. αποξηραµένο δυόσµο
1 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
165 ml ανθρακούχα σόδα
4 κουταλιές σουσάµι

Ελιόπιτα

Ελιόπιτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και τον δυόσμο κι έπειτα προσθέτω το μαϊντανό, τις ελιές και τ α κρεμμυδάκια. Κατόπιν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι κι ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου cm, το ισιώνω και πασπαλίζω με το σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα. Βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο αφού κρυώσει κόβω και απολαμβάνω! Καλοφάγωτη!

Τη συνταγή τη βρήκα εδώ και είναι της κυρίας Μαρίας Αυξέντη. Μπράβο, κυρία Μαρία μου!

DSC_0169