The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Εξωτικό κάρυ λαχανικών κ ρεβυθιών με γάλα καρύδας – Veggie and chickpea coconut curry

Εξωτικό κάρυ λαχανικών κ ρεβυθιών με γάλα καρύδας

Το πιάτο που σας προτείνω σήμερα έχει εξωτικό χρώμα και γεύση από Ανατολή! Ποικιλία λαχανικών συνδυασμένη με ρεβυθάκια σε μια σάλτσα από ντομάτα κ γάλα καρύδας και αρωματισμένη με τρία κλασικά ανατολίτικα μπαχαρικά: κουρκουμά, κάρυ και γκάραμ μασάλα. Φαγάκι ζεστό, χουχουλιάρικο όπως λέω εγώ ό,τι πρέπει για τα κρύα του χειμώνα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Η καλύτερη συνοδεία του είναι το μπασμάτι. Αν οι κάλυκές σας είναι τολμηροί και ζητούν κάτι το διαφορετικό, τολμήστε το! Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά:Εξωτικό κάρυ λαχανικών κ ρεβυθιών με γάλα καρύδας 

 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκόρδα, λιωμένα
250γρ. χυμός ντομάτας
150γρ. γάλα καρύδας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. γκάραμ μασάλα
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα λαχανικά, εκτός από τα φύλλα του σπανακίου. Προσθέτω το λάδι και σωτάρω για 2 λεπτά.  Κατόπιν ρίχνω 1/2 φλ. νερό κ αφήνω να σιγοβράσουν. Προσθέτω το χυμό ντομάτας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτω τα σπανακόφυλλα, τα ρεβύθια και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα μπαχαρικά. Το φαγάκι μου θα έχει πήξει και συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι.

Today we are making an exotic dish inspired by indian cuisine. A veggie curry with a variety of vegetables, chickpeas in a tomato coconut sauce, season with oriental spices. It is packed with nutrients and I think that it is the ideal meal for cold winter days. Served with basmati rice will make your taste buds happy! If you are searching for different flavors, try it!

Take care, my dear friends!

Ingredients:Εξωτικό κάρυ λαχανικών κ ρεβυθιών με γάλα καρύδας

1 leek, sliced
2 garlic cloves, minced
250gr. tomato juice
150 gr. coconut milk
5 Tbsp olive oil
1 tsp curry
1 tsp turmeric
1 tsp garam masala
salt and pepper

Directions:

Place all veggies in a pot and saute for 2 minutes. Add 1/2 cup of water and let simmer.Add tomato juice. When almost cooked, add chickpeas, coconut milk and spinach leaves. Season with salt, pepper and the other spices. The best way to enjoy it is with basmati rice. It is a lovely combination.

Εξωτικό κάρυ λαχανικών κ ρεβυθιών με γάλα καρύδας

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 735 times, 1 visits today)

18 Comment

  1. Λοιπόν το γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ και εγώ πολύ! Επίσης όπως έχω ξαναπεί έχω μεγάλη αδυναμία στα μπαχαρικά και χαίρομαι που τα χρησιμοποιείται και εσείς! Δίνει άλλη δυναμική στη γεύση! Κάνατε ένα φοβερό πιάτο.Καλημέρα και καλή συνέχεια!

  2. Ενώ τα ρεβίθια μου αρέσουν πολύ, δεν είχα σκεφτεί να τα συνδυάσω με τόσα πολλά και ωραία λαχανικά.
    Το γάλα καρύδας μου αρέσει στη μαγειρική και τα συγκεκριμένα μπαχαρικά ταιριάζουν όμορφα με τα υλικά σου.
    Φιλιά

  3. Ευχαρίστως θα δοκίμαζα το πιάτο σου Λένια μου, οι άντρες στο σπίτι δεν προτιμούν τέτοιες γεύσεις και δεν τα φτιάχνω συχνά!!!! Κρίμα!!!
    Καλό μεσημέρι!!! Φιλιά!

    1. Ειρηνάκι, έχεις δίκιο, δεν τα αναφέρω. Έβαλα καρότο, μανιτάρια, λίγο σπανάκι κ αρακά. Ανάλογα με τα γούστα σου, κανόνισε τις ποσότητες. Λίγο από το καθένα.
      Φιλάκια πολλά!

    1. Καλή σου μέρα, Γιώργο μου! Ναι, τα έχεις ήδη βράσει κ απλά τα προσθέτεις. Παράλειψή μου που δεν το αναφέρω!
      Φιλάκια πολλά!!!!!

    1. έχεις δίκιο, κορίτσι! Έβαλα καρότο, μανιτάρια, λίγο σπανάκι κ αρακά. Ανάλογα με τα γούστα σου, κανόνισε τις ποσότητες. Λίγο από το καθένα! Αν το φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά, Γιωτούλα μου γλυκιά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *