The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά

Σοκολατένια τρουφάκια με καρύδι κ ρούμι -Chocolate walnut rum truffles

DSCN0001
Τον τελευταίο καιρό έχω φτιάξει τόσα τρουφάκια και σοκολατάκια όσα δεν έχω ξανακάνει στα 32 μου χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι περνάω εποχές που κολλάω με κάτι και το φτιάχνω συνέχεια σε διάφορες παραλλαγές Στις ποσότητες της κανέλας, του γαρύφαλλου και του ρούμι κάντε τις παραλλαγές σας ανάλογα με τα γούστα σας. Το καρύδι το θέλω χοντροκομμένο να το νιώθω στο δόντι!!!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε! Σας φιλώ!

Υλικά:
3φλ τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης

Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι και σιρόπι σφενδάμου2,5φλ χοντροτριμμένο καρύδι
1κσ ρούμι
2κσ κανέλα
1,5κσ σκόνη γαρύφαλλο
2κσ σιρόπι σφενδάμου
2φλ νερό
225γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι, μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά, το χοντροτριμμένο καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλο, στην συνέχεια προσθέτω στο μείγμα το σιροπάκι που έχω φτιάξει στο κατσαρολάκι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, την αφήνω να κρυώσει δυο λεπτά και την ρίχνω στο μείγμα μου. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να παγώσει και μετά φτιάχνω μπαλάκια με το μείγμα και τα κυλάω σε κακάο ή τα αφήνω σκέτα ή τα περνάω σε λιωμένη κουβερτούρα, σε τριμμένους ξηρούς καρπούς, σε καρύδα…..
Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι και σιρόπι σφενδάμου
Lately I have been making all kind of truffles: with nuts/chocolate/raw/vegan…Never before have I made so many of them! When I am “obsessed” with a topic, I like experimenting and creating new variations. You can adjust the quantity of cinnamon, rum and clove to your liking. Just keep the walnuts roughly chopped! It is much better! Take care, my good friends!

 

Ingredients:
3 cups whole wheat rusk crumbs

Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι και σιρόπι σφενδάμου2,5 cups walnut, roughly chopped
1 Tbsp rum
2 Tbsp cinnamon
1,5 Tbsp clove powder
2 Tbsp maple syrup
2 cups water
225 gr. dark chocolate

Directions:
In a small pot bring water, rum and maple syrup to a boil. In a bowl combine rusk crumbs, walnuts, cinamon and clove powder. Add the water and stir well. Melt chocolate over a bain marie, allow to cool and then pour it over the mixture. Mix until well combined. Place bowl in the fridge for about an hour. Then form balls with this batter and roll them in cooca powder, shredded coconut, nuts, melted chocolate or whatever else you may like. Enjoy!

Σοκολατένια τρουφάκια με ρούμι και σιρόπι σφενδάμου
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 319 times, 1 visits today)

13 Comment

  1. Πολύ όμορφα διαβάζονται!!
    Σιρόπι σφενδάμου δεν διαθέτω, αλλά νομίζω πως με το μέλι και τα μυρωδάτα μπαχαρικά θα είναι εξίσου συναρπαστικά Μανουσίνα μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *