The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά Μπισκότα - μπάρες

Σοκολατένια Μπισκοτάκια Κρακελέ!!! – Chocolate Crackle Cookies

Print Friendly
P5291570
Καλό μήνα και από εμένα!Να έχουμε ένα όμορφο καλοκαίρι και να χαμογελάμε όσο περισσότερο γίνεται παρά τις δυσκολίες και την κρίση που περνά η χώρα μας!
Η καλοκαιρία επιτέλους ήρθε και αυτό μεταφράζεται σε πολλές εργατοώρες…ρακέτες, κολύμπι, beach volley, ηλιοθεραπεία!Αφήστε, κούραση, ταλαιπωρία…Ευλογημένη Ζάκυνθος!
Τα Σαββατοκύριακα που κατεβαίνω στην Πατρούλα υπάρχει μια συνήθεια που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια…μαγειρεύουμε με την αδερφούλα μου τη Μανουσίνα υπό την επίβλεψη βέβαια της γλυκύτατης ανηψούλας μου, της Χαρούλας! Φαντάζομαι ότι δεν θα αργήσει η ώρα που και αυτή θα συμμετέχει στις δημιουργίες μας!!!
Αυτή την φορά επιλέξαμε να φτιάξουμε αμαρτωλά cookies που λιμπιστήκαμε από τη σελίδα της Martha Stewart! Είναι πεντανόστιμα, σοκολατένια και πολύ πολύ ευπαρουσίαστα! Δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε!
Σας φιλώ από το νησάκι μου!

Yλικά

240γρ. κουβερτούρα
1 1/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/3 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. βανίλια υγρή
1/3 φλυτζ. γάλα
1 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνω σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη σε κομματάκια κουβερτούρα. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά και την βανίλια και χτυπώ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπώ κατόπιν σε χαμηλή ταχύτητα εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα. Διαιρώ τη ζύμη μου σε 4 μέρη, τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν για 2 ώρες περίπου. Όταν είναι έτοιμα, βγάζω ένα κομμάτι ζύμης τη φορά, το χωρίζω σε 12 κομμάτια και πλάθω μπαλίτσες. Τις περνάω από την κρυσταλλική ζάχαρη και από την άχνη και τις τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί ανοίγουν στο ψήσιμο. Ψήνω στους 180C˚ στις αντιστάσεις για 12 -15 λεπτά (στον δικό μας φούρνο στα 12 λεπτά ήταν τέλεια). Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με το επόμενο ζυμαράκι που περιμένει υπομονετικά στο ψυγείο τη σειρά του! Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε τάπερ, παραμένουν υπέροχα για μια βδομάδα.
Have a great month! I wish we have a lovely summer! We should smile as much as possible despite the obstacles and the crisis our country is getting through!
The weather is finally good and that is translated in endless working hours….Swimming, beach volley, sunbathing, beach tennis! So tiring, so exhausting!!
The weekends I visit my hometown I always cook with my sister Manousina under my sweet niece’s supervision! I can’t wait for her to grow up and participate in our cooking adventures!
Last weekend we decided to make Martha Stewart’s chocolate cookies! They turned out really yummy and beautiful! Do try them and you won’t regret it!
Many kisses from my wonderful island!Ingredients8 ounces bittersweet chocolate, melted and cooled
1 1/4 cups all-purpose flour
1/2 cup Dutch cocoa powder
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
8 tablespoons (1 stick) unsalted butter, room temperature
1 1/3 cups light-brown sugar, firmly packed

2 large eggs

1 teaspoon pure vanilla extract
1/3 cup milk
confectioners’ sugar for rolling

Directions

Heat oven to 180 C degrees. Chop bittersweet chocolate into small bits, and melt over medium heat in a heat-proof bowl or the top of a double boiler set over a pan of simmering water. Set aside to cool. Sift together flour, cocoa, baking powder, and salt.
In the bowl of a heavy-duty electric mixer fitted with the paddle attachment, beat butter and light-brown sugar until light and fluffy. Add eggs and vanilla, and beat until well combined. Add melted chocolate. With mixer on low speed, alternate adding dry ingredients and milk until just combined. Divide the dough into quarters, wrap with plastic wrap, and chill in the refrigerator until firm, about 2 hours.
On a clean countertop, roll each portion of dough into a log approximately 16 inches long and 1 inch in diameter, using confectioners’ sugar to prevent sticking. Wrap logs in plastic wrap, and transfer to a baking sheet. Chill for 30 minutes. Cut each log into 1-inch pieces, and toss in confectioners’ sugar, a few at a time. Using your hands, roll the pieces into a ball shape. If any of the cocoa-colored dough is visible, roll dough in confectioners’ sugar again to coat completely. Place the cookies 2 inches apart on a Silpat-lined baking sheet. Bake until cookies have flattened and the sugar splits, 12 to15 minutes.

Transfer from oven to a wire rack to let cool completely. Store in an airtight container for up to 1 week.
UPDATE
Εδώ θα βρείτε μια παραλλαγή της συνταγής για μπισκότα «κρακελέ» με αμύγδαλο και σοκολάτα
Here you can find a variation of this recipe –  Dark Chocolate-Almond Crackles

40 Comment

  1. Ουάουυυ! υπέροχα, τρελλαίνομαι για μπσκότα, αν έχω μπροστά μου ένα γλυκό και ένα μπισκότο θα πάρω το..2ο!Αντιγράφω η κλεφτρούλα και φεύγω!Καλημέρα όλη μέρα!

  2. Mi associo ad Irene ma quel «qualcuno» prima fallo passare per Atene 😉 Fantastici questi biscotti mi piacciono moltissimo, il guaio è che non riesco a smettere di mangiarli quando me li trovo davanti! Un abbraccio e buon fine settimana!

  3. Τέλεια, τέλεια, τέλειαααα! Υπέροχα μπισκότα και υπέροχη παρουσίαση… θα τα φτιάξω μέσα στην επόμενη εβδομάδα!!!!! Τυχερή Λένια που κάνεις ήδη μπάνια…ωραίο τελικά να είσαι σε νησί!!!

  4. Μα τι προκομμένες αδελφούλες, μπράβο κορίτσια για την ωραία συνταγή και την ωραία παρουσίαση!!
    Αμα προστεθεί στην παρέα και η μικρούλα, ποιος σας φτάνει!!!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

  5. Τα έχω δοκιμάσει και είναι απλά τέλεια.
    Ασε που δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν και τα τρώμε με τη μία.
    Συνταγή με σίγουρη επιτυχία.

    Ωραία παρουσίαση :))

  6. Καλό μήνα, έστω και τώρα!
    Χαίρομαι που δεν ξεκινήσατε με διαιτητική συνταγή, ένα σοκολατένιο μπισκοτάκι για να πάει καλά το καλοκαίρι, επιβάλλεται :)
    Καλά μπάνια λοιπόν και καλά να περνάτε!

  7. Innanzitutto tanti auguri! Ciao!!! Ecco per te il primo numero di OPEN KITCHEN MAGAZINE!
    Per sfogliarlo gratis clicca qui:

    http://www.openkitchenmaga​zine.com/

    Puoi seguirci anche su Facebook cliccando qui:

    http://www.facebook.com/pages/Open-Kitchen-the-magazine/190895057626739

    Un abbraccio,
    Claudia Annie Carone, creative manager di OPEN KITCHEN MAGAZINE

    ps: ci farebbe molto piacere se tu potessi condividere i link con tutti i tuoi amici! Te ne saremmo grati!