The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Σούπες

Σούπα καρότου με κάστανο και άρωμα φασκόμηλου-Carrot chestnut sage soup

P1011943

Ο χειμώνας ενδείκνυται για ζεστά φαγητάκια. Τι καλύτερο από ένα πιάτο μοσχομυριστή σούπα καρότου γεμάτη θρεπτικά συστατικά; Χρώματα κι αρώματα όμορφα συνδυασμένα σε ένα κατεξοχήν χειμωνιάτικο πιάτο που σκαρφίστηκα πριν λίγες μέρες. Καλή σας όρεξη!
Υ.Γ. επειδή το φασκόμηλο έχει πολύ έντονο άρωμα, μην χρησιμοποιήσετε πολλά φύλλα, γιατί θα υπερσκιάσουν τη γεύση των υπόλοιπων υλικών!

Σούπα καρότου με κάστανο και άρωμα φασκόμηλουΥλικά (για 2):
3 καρότα, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. κάστανα βρασμένα
φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
800 γρ. ζωμός λαχανικών
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το φασκόμηλο για λίγο. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτω το ζωμό. Αφήνω να σιγοβράσουν τα υλικά και προς το τέλος προσθέτω τα βρασμένα κάστανα. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρω από τη φωτιά και περνάω από το μούλτι τα υλικά να πολτοποιηθούν. Κατόπιν επαναφέρω τον πουρέ αυτόν στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει μια βράση με τον εναπομείναντα ζωμό.Αλατοπιπερώνω. Σερβίρεται ζεστή.

Σούπα καρότου με κάστανο και άρωμα φασκόμηλου

Winter calls for warm, comfort food. I think that soups are a must during cold winter days. This carrot chestnut soup scented with sage (a herb I just adore!) is not only delicious but also packed with nutrients. You will love its color, taste and perfume! Enjoy!
P.S. do not use many sage leaves because its strong scent will cover all the other flavors!
Σούπα καρότου με κάστανο και άρωμα φασκόμηλου
Ingredients (serves 2):
3 carrots, sliced
1 onion, chopped
2 garlic cloves
150 gr. chestnuts, cooked
fresh sage leaves
4 Tbsp olive oil
1/4 cup white wine
800 gr. vegetable stock
salt and pepper

Directions:
In a pot saute onion, garlic, carrots and sage leaves for a while. Pour wine and stir. When wine is evaporated, pour vegetable stock. Let cook on medium heat. Add chestnuts a few minutes before removing from heat. When ready, make all ingredients a purree using a food processor. Then put the purree back in the pot and let come to a boil with the stock that has been left. Season with salt and pepper. Serve warm.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 258 times, 1 visits today)

6 Comment

    1. Σαφώς και θα μπορούσε να σταθεί ως πρώτο πιάτο και μάλιστα είναι ιδανικό,γιατί είναι πολύ ελαφριά σουπίτσα. Οπότε δεν θα βαρύνει τους καλεσμένους σου. Ελπίζω να σου αρέσει. Φιλιά!

  1. Ω, τι εύκολη και φαντάζομαι πεντανόστιμη σουπίτσα! Η χαρά του veggie αλλά και του κάθε φίλου της σούπας.
    Το φασκόμηλο είμαι σίγουρη πως θα έδωσε τη χαρακτηριστική αρωματική πινελιά. Θα τη δοκίμαζα με τα χίλια! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *