The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ψωμί

Ψωμάκια με αλειφόμενο νηστίσιμο τυρί Viofree – Buns with creamy vegan cheese Viofree

DSCN1288Γεια σας, καλοί μου φίλοι! Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμα ψωμάκια για να  φωλιάσουν μέσα τους μπιφτεκάκια λαχανικών! Το ιδιαίτερο στοιχείο που έχουν αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια είναι ότι στη ζύμη τους περιέχουν ένα υπέροχο νηστίσιμο κρεμώδες τυράκι, το Viofree της εταιρείας Viotros. Πρόκειται για ένα νηστίσιμο προϊόν χωρίς λακτόζη, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς σόγια, αλλά με πολλή γεύση. Είναι ιδανικό όχι μόνο για χορτοφάγους, vegan ή νηστεύοντες, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή χωρίς ζωικά λιπαρά. Το αλειφόμενο τυράκι Viofree έδωσε πολύ άρωμα και γεύση στα ψωμάκια μας.  Έγιναν τραγανά από έξω και μαλακά μέσα. Αν σας μείνουν (που δεν το πιστεύω!), τυλίχτε τα με μια πετσέτα και την επόμενη μέρα θα είναι τέλεια!

Σας φιλώ γλυκά!

Υλικά:
600γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100γρ αλειφώμενο τυρί Viofree
300γρ πουρέ πατάτας
1 κούπα χλιαρό νερό
8γρ ξερή μαγιά
6κσ ελαιόλαδο
αλάτι
σουσάμι – παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:
Βράζω τις πατάτες (3-4) και τις λιώνω με το πηρούνι στην συνέχεια προσθέτω το αλειφώμενο τυρί viofree με γεύση μυρωδικά και το ανακατεύω καλά. Το μείγμα αυτό θα μπορούσατε να το φάτε και σαν συνοδευτικό με μπιφτεκάκια λαχανικών !!!
Σε ένα μπολ ανακατεύω το χλιαρό νερό με την ξερή μαγιά, στην συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο και το μείγμα του πουρέ, ανακατεύω καλά. Αλατίζω. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γ
ίνει ένα ωραίο ζυμαράκι που δεν θα κολλάει στα χέρια μου. Αφήνω το ζυμαράκι μου να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Παίρνω κομμάτια από το ζυμάρι και φτιάχνω ή φρατζολάκια ή στρογγυλά ψωμάκια τα βρέχω με λίγο νεράκι και τα πασπαλίζω με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, τα βάζω σε λαδόκολλα ή φόρμα σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος που θα φτιάξετε τα ψωμάκια σας. Αυτό το ζυμάρι θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε και σαν βάση πίτσας!!!!

DSCN1268

I made these buns because I had made some veggie burgers. Half of the dough was used as pizza crust. Both versions turned out fantastic. The creamy cheese” Viofree” I used boosted the flavor of the dough. It made it aromatic and delicious. Viotros is a food company in the field of alternative dairy products and processed cheese. It produces a variety of vegan products. The cheese I used for the buns was really delicious and we enjoyed it a lot. The buns are perfect even the day after as long as you wrap them in a towel.

Take care, my dear friends!

Ingredients:
600gr. whole wheat flour
100gr. creamy vegan cheese Viofree (with herbs)
300gr. potato puree
1 cup lukewarm water
8gr. dry yeast
6Tbsp olive oil
salt
sesame seeds, poppy seeds

DSCN1274

Directions:
Cook 3-4 potatoes in boiling water until soft. Mash them with a fork and combine them with the creamy cheese viofree. Stir well. (This could be an excellent side for veggie burgers).
In a bowl combine tepid water with dry yeast. Pour olive oil and add the mashed potatoes mixture. Stir. Season with salt. Add flour gradually until you have a nice non sticky dough. Set aside for 40 minutes. Then form dough into desired shapes. Brush with water and sprinkle with sesame or poppy seeds. Place buns on a baking sheet lined with parchment paper and bake in preheated oven at 200 C for 25 minutes. Baking time varies depending on the size of the buns. You could also use this dough as pizza crust. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 242 times, 1 visits today)

7 Comment

    1. Κατ’αρχήν να σου ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, Εφάκι μου γλυκό! Δεν τα έχω καταψύξει, φαντάζομαι όμως ότι μπορείς να τα καταψύξεις ωμά.
      Φιλάκια πολλά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *