The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μπασμάτι με μανιτάρια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Μπασμάτι με μανιτάρια

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα σας παρουσιάζω την πρώτη μου συνταγή ως μια σοφή πια σαραντάρα! Χαχαχα! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας! Με συγκινήσατε, βρε παλιόπαιδα! Και μου δώσατε κ δύναμη να συνεχίσω! Έλαβα τόσες ευχές κ θετική ενέργεια που νιώθω πολύ γεμάτη, χαρούμενη κ ορεξάτη για νέους πειραματισμούς! Να σας έχει ο Θεός καλά κ να μαγειρεύουμε εδώ όλοι μαζί νόστιμα κ υγιεινά φαγάκια!

Λοιπόν, έχω αδυναμία στο μπασμάτι, το ομολογώ! Το ανακάλυψα σε μεγάλη ηλικία κ το ερωτεύτηκα! Για να αναπληρώσω για όλον τον χαμένο χρόνο λοιπόν, το φτιάχνω συχνά! Να σας θυμίσω το μπασμάτι με ψητά λαχανικά στην λαδόκολλα το μπασμάτι με λαχανικά κ σάλτσα μουστάρδας το  μπασμάτι με σάλτσα πράσου κ μανιταριών  και το φακόρυζο με πικάντικα λαχανικά. Όλα λατρεμένα πιάτα, τα οποία σας συνιστώ να δοκιμάσετε! Στο σημερινό πιάτο πρωταγωνιστεί το μανιτάρι, η σάλτσα σόγιας κ τα λατρεμένα κάσιους! Είναι ένα πεντανόστιμο χορταστικό φαγάκι, ιδανικό να το πάρετε μαζί σας σε ταπεράκι στην δουλειά, στην παραλία κτλ.

Σας γλυκοφιλώ κ εύχομαι σε όλους κ σε όλες μια υπέροχη εβδομάδα! Μουάτς!

Μπασμάτι με μανιτάρια
Μπασμάτι με μανιτάρια

Υλικά για 3 άτομα:
1 1/2 φλ. μπασμάτι
350 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι, σε κυβάκια
3 κ.σ. μαιντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/3 φλ. ωμά κάσιους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
πιπέρι

Μπασμάτι με μανιτάρια
Μπασμάτι με μανιτάρια

Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαραθούν κ να μαλακώσουν. Ρίχνω τη σάλτσα σόγιας, το πιπέρι κ την σκόνη σκόρδου. Στο μεταξύ μαγειρεύω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, προσθέτω το ελαιόλαδο κ τα κάσιους. Αποσύρω από την φωτιά. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται αλάτι. Επειδή η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή, εγώ δεν βάζω. Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το μείγμα των λαχανικών κ ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω με σουσάμι. Είναι εξίσου πεντανόστιμο κρύο κ ζεστό! Καλή σας απόλαυση!

4 Comment

    1. Καλή σου μέρα, Ευγενία μου! Ναι, αυτήν εννοώ. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να την παραλείψεις. Αν θες, μπορείς να βάλεις λίγο μουστάρδα.
      Φιλάκια πολλά!