The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μαρμελάδες Νηστίσιμα Γλυκά Πρωινό

Μαρμελάδα βερίκοκο – Apricot jam

Print Friendly
 DSC_0053 (2)-001

Επιτέλους έφτιαξα την πρώτη μου μαρμελάδα! Ζήλεψα από την αδερφούλα μου, τη Μανουσίνα, και μιας και είχα σε αφθονία βερικοκάκια, σκέφτηκα να τα εκμεταλλευτώ δεόντως! Το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Υπέροχο χρώμα, γεμάτη γεύση, το άρωμα του καλοκαιριού αιχμαλωτισμένο σε ένα βάζο.

Ευχαριστώ τον γλυκό μου τον Νικόλα για τις υπέροχες φωτογραφίες του
Μαρμελάδα βερίκοκοΥλικά για 2 βάζα Μαρμελάδα βερίκοκο:
1,5 κιλό βερίκοκα
700γρ. ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:Πλένω τα βερίκοκα και τα κόβω στη μέση.Τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη σε στρώσεις. Τα αφήνω να σταθούν και να βγάλουν τα υγρά τους (εγώ τα άφησα 12 ώρες).Κατόπιν τα βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή μην καείτε,γιατί εκτοξεύονται επικίνδυνες πιτσιλιές! Φορέστε γάντι κουζίνας! Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, ρίχνω τον χυμό λεμονιού και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Όταν ανοιχτεί ένα βάζο, φυλάσσεται στο ψυγείο.

Μαρμελάδα βερίκοκο

At last I made my first jam! I got a little jealous of my sister’s delicious cherry plum jam and made my own using apricots! It was a big hit! Tasteful, vivid colored and aromatic.

Ingredients:
Μαρμελάδα βερίκοκο1,5 kg apricots
700gr. sugar
1/2 cup lemon juice


Directions:
Wash, depit and cut apricots in two. Place them in a large pot in layers and in between sprinkle with sugar. Set aside for 12 hours. Then bring them to a boil on medium heat and keep stirring with a wooden laddle. Wear a cooking glove for safety reasons. When jam starts to get thick, pour lemon juice and stir for a while. Remove from heat and empty hot jam in sterilised jars. Turn them upside down. When opened, store in fridge.

Μαρμελάδα βερίκοκο

30 Comment

  1. Το άρωμα του καλοκαιριού αιχμαλωτισμένο σε ένα βάζο!
    Νομίζω αυτή η φράση σου τα λέει όλα, για την πιο υπέροχη καλοκαιρινή μαρμελάδα!
    Φιλιά!

  2. I love the color of your apricot jam. This looks wonderful and it can be used for so many things.I make apricot jam specifically to use for glazing pies and cakes. I must try your method. I hope you have a wonderful weekend. Blessings…Mary

  3. Αγαπημένη μαρμελάδα και αυτή!
    Κάθε χρόνο με προμηθεύει ο θείος μου με βαζάκια σπιτικής μαρμελάδας από τις βερικοκιές που έχουμε στο εξοχικό!
    Υπέροχο χρώμα και γεύση!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Λένια μου!
    Φιλιά!