The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά

Print Friendly

For the recipe in English click here

Γεια σας, αγαπημένοι μου φίλοι! Όπως σας έλεγα σε προηγούμενο  post πριν λίγες μέρες έδινα μάχη με μελιτζάνες! Και κέρδισα με σκορ 2-0 ! Σήμερα σας παρουσιάζω το δεύτερο γκολ! Γκολ που μπήκε από την σέντρα….. Μας ξετρέλανε! όσους άφησα να δοκιμάσουν, γιατί για να πω την αλήθεια δεν ήθελα και πολύ να την μοιραστώ. Ελπίζω η διαιτολόγος μου να μην διαβάσει αυτήν την ανάρτηση, αν την διαβάσει: Ελίνα μου, και εγώ σε αγαπάω…. Έμοιαζε πολύ με πίτσα και ήταν γεμάτη γεύσεις και αρώματα. Μου άρεσε πολύ ζεστή αλλά και κρύα (κατ’ ευθείαν από το ψυγείο). Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!

Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά
Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά

Υλικά για την αλμυρή τούρτα
350γρ ψωμί
2 μέτριες μελιτζάνες
2 μέτρια κολοκύθια
250γρ μανιτάρια φρέσκα
200γρ μανούρι ή φυτικό τυράκι
300γρ χυμός φρέσκιας ντομάτας
1/4 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ρίγανη και θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι

Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά
Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά

Εκτέλεση:
Κόβω σε φέτες το ψωμί, βάζω μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, από πάνω ένα στρογγυλό τσέρκι (ή μια φόρμα δαχτυλίδι) και τοποθετώ μέσα τις φέτες ψωμιού, χωρίς να αφήνω κενά. Λαδώνω, αλατίζω και πασπαλίζω τις φέτες ψωμιού με ρίγανη και θυμάρι και τις ψήνω (σε προθερμασμένο) για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα. Κόβω σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, προσπαθήστε να έχουν το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Λαδώνω και αλατίζω τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και τα ψήνω στον φούρνο (προθερμασμένο) στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά (ανάλογα το πάχος τους, 10 λεπτά από την μια πλευρά και 5 από την άλλη). Ψήνω και τα μανιταράκια στον φούρνο (προθερμασμένο) στους 180 βαθμούς για 8 περίπου λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο και σοτάρω το ψιλοκομμένο σκόρδο, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και τον βασιλικό και το αφήνω να βράσει.

Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά
Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά

Συναρμολόγηση : Πάνω σε κάθε ψημένη φέτα ψωμιού βάζω μια κουταλίτσα του γλυκού σάλτσα ντομάτας, από πάνω απλώνω τις μελιτζάνες και μετά τα μανιτάρια. Στην συνέχεια τρίβω 75γρ από το μανούρι και πάνω από αυτό βάζω τα κολοκύθια. Τέλος βάζω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τρίβω το υπόλοιπο μανούρι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Αν σας έχει περισσέψει ψωμί, λαδώστε το και αλατίστε το και βάλτε το στον φούρνο μαζί με τα λαχανικά σε μια ακρούλα και ψήστε το, στην συνέχεια τρίψτε το με τα χεράκια σας και βάλτε το στην τούρτα πάνω από τα κολοκύθια.

Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά
Μεσογειακή αλμυρή τούρτα με ψωμί κ λαχανικά

4 Comment