The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά
Αλείμματα -Σάλτσες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά

Print Friendly

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Ελπίζω να είστε καλά και να περνάτε όμορφα τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού! Εμείς εδώ στο νησί, κάνουμε υπομονή να περάσει ο καιρός και να φύγουν οι ορδές των βαρβάρων…Σας τα έχω ξαναπεί αυτά…Είναι δύσκολο να ζεις σε τουριστικό μέρος το κατακαλόκαιρο. Από την άλλη για να παρηγορηθώ σκέφτομαι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει για διακοπές όπου εμείς μένουμε μόνιμα! Άρα είμαστε σε διαρκείς διακοπές! Χαχαχα! Οκ, υπερβάλλω, αλλά όταν τις προάλλες άκουσα έναν απελπισμένο μπαμπά να παρακαλάει το άτακτο βλαστάρι του «Σε παρακαλώ, άσε με να χαρώ το τελευταίο μου μπάνιο!», σκέφτηκα αμέσως «εμάς δεν ξέρω καν πότε θα είναι το τελευταίο μπάνιο…» κι οτι αυτή η θάλασσα αποτελεί την καθημερινότητά μου! Οπότε το βουλώνω, δεν παραπονιέμαι και βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων…

Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά
Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά

Πριν από λίγο καιρό έγινα επιτέλους 100% vegan. Είχα ξαναυπάρξει στο παρελθόν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι που έμεινα έγκυος, οπότε μετά από την επιμονή του γιατρού μου έγινα vegetarian. Ήθελα ωστόσο πάρα πολύ να ξαναγίνω vegan και είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον η διατροφή μου είναι πλήρως φυτοφαγική. Οι εντυπώσεις μου είναι μόνο θετικές. Νιώθω πολύ μεγάλη ευεξία, έχω ενέργεια κι αισθάνομαι πολύ καθαρή. Τον καιρό που έτρωγα ζωικά έστω και λίγα κάτι «κλώτσαγε» μέσα μου και με στεναχωρούσε ξέροντας τον πόνο που κρύβουν τα ζωικά παράγωγα. Τώρα νιώθω πολύ όμορφα με τη συνείδησή μου. Επίσης, τρώω πολύ πιο υγιεινά! Βλέπετε είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγεις τα σκουπίδια, όταν είσαι vegan.

Αυτό που θεωρούσα ότι θα με δυσκολέψει είναι το τυρί. Ειδικά του τοστ ή το τριμμένο. Όμως χάρη σε αυτό και αυτό το τριμμένο τυράκι από ξηροκάρπια, αλλά και χάρη στα αλείμματα που φτιάχνω, τα οποία βάζω σε ψωμί του τοστ και γίνονται θεικά, ΔΕΝ μου λείπει καθόλου! Η επόμενη ανάρτηση μάλιστα θα είναι συλλογή για αλείμματα για όλους εσάς που είτε είστε vegan, είτε έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, είτε απλά αποφεύγετε τα τυριά! Το σημερινό άλειμμα λοιπόν είναι απιθανο! Φτιαγμένο με ρεβυθάκια, με το σκορδάκι του, τον βασιλικό του και την πιπεριά Φλωρίνης είναι φουλ στην πρωτείνη και πολύ νόστιμο. Μπαίνει σε τοστ/ σάντουιτς , σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή απλά το τρώτε με κριτσίνια. Δοκιμάστε το! Πραγματικά αξίζει!

Σας φιλώ γλυκά, καλά μου πλάσματα! Μουάτς!

Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά
Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά

Υλικά για ένα μπολάκι:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια (περίπου 1 φλ. ωμά)
180 γρ. πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός
αλάτι και πιπέρι

Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά
Άλειμμα ρεβυθιού με πιπεριά

Εκτέλεση:

Ξεπλένω τις πιπεριές. Σε μπλέντερ πολτοποιώ πρώτα τα ρεβύθια και κατόπιν προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπώ μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Μεταφέρω σε αεροστεγές βαζάκι και φυλάσσω στο ψυγείο. Καλοφάγωτο!