The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου – Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauce

Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauce
Την αγάπη μου για τα ζυμαρικά, την έχετε καταλάβει, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από ένα δείπνο αγάπης !!!! Τι καλύτερο από φρέσκα ζυμαρικά που θα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας ;;; Ένα ορεκτικό, δυο καρδιές γεμάτες τυράκι…. Μοιραστείτε τες !!!!
I guess you must know by now how much I adore pasta! So I decided to make a pasta dish as Valentine’s appetizer!Delicious home made, heart-shaped ravioli with cheese filling!Can’t think of anything better!

Υλικά (για 2 άτομα, ως ορεκτικό-5 καρδιές)


Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauceγια την ζύμη
100γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
10γρ αλάτι


για την γέμιση
100γρ τυρί κρέμα
50γρ blue cheese

Ingredients:(serves 2/gives 5hearts)
 
for the dough
100gr. all-purpose flour, sifted
1 egg
10gr. salt


for the filling
100gr. cream cheese
50gr. blue cheese



Εκτέλεση-Directions:

Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια βάζω το ζυγισμένο και κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το κάνω σαν ένα μικρό βουναλάκι. Ανοίγω μια τρύπα-κρατήρα στην μέση του βουνού- ηφαιστείου και ρίχνω μέσα το αυγό. Με ένα μεγάλο πηρούνι, χτυπάω το αυγό και σιγά σιγά το ενσωματώνω με το αλεύρι. Στην συνέχεια πιάνω το ζυμαράκι με τα χεράκια μου και το ζυμώνω με αγάπη και υπομονή. Το ζύμωμα μου αρέσει πολύ, το νοιώθω σαν ψυχοθεραπεία…. Το ζυμαράκι μου πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστικό.

On a wooden surface place flour and salt and make a hill out of it. Dig a hole in the middle and place the egg. With a big fork beat the egg and gradually incorporate it with the flour. Then knead the dough with love and patience! I love kneading, it is so relaxing…The dough must be elastic and not sticky.

Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauce

Αν μετά από αρκετό ζύμωμα (8 λεπτά) συνεχίζει να κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο αλευράκι, αν σας φαίνεται πολύ στεγνή, βρέξτε τα χεράκια και ζυμώστε ξανά. Τυλίγω την ζύμη μου με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αν θέλετε να φτιάξετε καρδούλες και δεν έχετε κουπάτ καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από χαρτόνι στο επιθυμητό μέγεθος , για να την χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το blue cheese με το τυρί κρέμα και το αφήνω στην άκρη.

If after kneading for a while (8 minutes) the dough is still sticky, add some flour. If it is dry, wet your hands and knead again. Wrap dough in a plastic wrap and let rest for 1/2 hour.
If you want heart-shaped ravioli, “cookie cut” out hearts in the dough using a heart shaped paper as you see in the pictures below.
In a bowl mix blue cheese with cream cheese and set aside.

Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauce

Παίρνω ένα κομμάτι από το ζυμάρι μου και το υπόλοιπο το τυλίγω πάλι με μεβράνη. Το ανοίγω λίγο με έναν πλάστη, αν το “έχετε” ανοίξτε το ζυμαράκι σας με τον πλάστη, να γίνει πολύ λεπτό, αλλιώς χρησιμοποιήστε μια μηχανή που ανοίγει φύλλο, περάστε το από την μηχανή σας, πρώτα στην μεγάλη σκάλα και μετά στις πιο μικρές. Αν το φύλλο σας κολλάει, ρίξτε του λίγο, πολύ λίγο αλευράκι.

Take a piece of the dough and the rest wrap it back. Roll out doough with a rolling pin. Otherwise use a pasta machine. If dough is sticky, use a very small quantity of flour.Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauceΑφού λοιπόν έχουμε ανοίξει το φύλλο μας, το ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω την καρδιά μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού όταν μαγειρεύουμε πρέπει να το κάνουμε με αγάπη!!!!! Και κόβουμε με ένα μαχαιράκι. Βάζουμε πάνω γέμιση και από πάνω ένα φύλλο και το γυρίζω με την βοήθεια της λαδόκολλας ανάποδα, πιέζω με τα χέρια μου στο περίγραμμα της καρδιάς, να κολλήσουν τα φύλλα και κόβω με το μαχαιράκι μου προσεκτικά. Με ένα πηρουνάκι, πιέζω τις άκρες να κολλήσουν καλά για να κρατήσουν μέσα τους την παιχνιδιάρα γέμιση.
After having rolled out the dough into sheets, place it on a baking parchment and “cookie cut” out hearts with a knife. Place some filling in the middle of the heart and a nother sheet above it, turn it upside down with the help of the baking parchment, press with your hands to shape a heart, let sheets stick together and cut carefully with a knife. Seal the edges of ravioli with a fork and press firmly all way around.Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauceΤα αφήνω στην άκρη να στεγνώσουν για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Είτε τα μαγειρεύω αμέσως είτε τα βάζω μέσα σε ένα τάπερ πάνω σε λαδόκολλα και τα σκεπάζω με λαδόκολλα, κλείνω το τάπερ και τα βάζω στο ψυγείο για να τα μαγειρέψω την επόμενη μέρα.
Set aside and let dry for at least 10 minutes. Either cook them immediately or place them in a bowl lined and covered with baking parchment and put in the fridge for another time.
Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauceΑν τα βράσετε την ίδια μέρα θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά βράσιμο, ενώ την επόμενη 6 λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του φύλλου σας).
If you cook immediately, they need only 4 minutes. Next day they will need 6.(it depends on the thickness of the sheet.)

Επειδή η γέμιση είναι αρκετά δυνατή λόγω του blue cheese, σας προτείνω μια πολύ απλή ας πούμε σάλτσα. Όταν ρίξτε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα να βράσουν, βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλίες της σούπας βούτυρο και 10 φύλλα φασκόμηλο, αφήνω το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί και μετά προσθέτω τα έτοιμα ραβιόλια.
Σερβίρω και μοιράζομαι την καρδιά μου με όποιον αγαπώ.
Since the filling has a strong taste due to the blue cheese, I suggest a very simple and fine sauce. While cooking ravioli, just heat 2Tbsp butter in a frying pan and 10 fresh sage leaves. Let butter melt and be scented with the aroma of the sage and then place ravioli in the sauce.
Serve and share my heart with the one I love!Προσοχή το αυγό να είναι φρέσκο!!!! από γνωστό κοτέτσι ή βιολογικό!!!!!!
Τα φρέσκα ζυμαρικά, θέλουν βράσιμο σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό.
Την παραπάνω διαδικασία για την ζύμη μπορείτε να την ακολουθήσετε για να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά, ανοίξτε το φύλλο σας και κόψτε το όπως σας αρέσει!!!!
Παίξτε με την γέμιση, αλλάξτε την, δοκιμάστε ότι σας αρέσει, μην φοβάστε… Αν δεν βάλετε blue cheese, δοκιμάστε τα με μια σάλτσα ντομάτα-βασιλικού.
The egg must be fresh! Fresh pasta needs to be cooked in a large pot with salted water. The method mentioned above is the same for every kind of pasta. Roll out the dough into sheets and shape as you wish!
In the filling you can use whatever ingredient you like! If you are not a blue cheese fan, you can opt for the tomato-basil sauce!

Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου - Fresh Heart shaped ravioli with sage butter sauce

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 369 times, 1 visits today)

38 Comment

  1. Τι ωραία τι καλά!
    Χαρά στην υπομονή σου να κάτσεις να τα φτιάξεις Μανουσίνα μου, γιατί λιγάκι “εργόχειρο” είναι τα σπιτικά ραβιόλια 🙂
    Και η σαλτσούλα με βρίσκει πολύ σύμφωνη, ως επιλογή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *