The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σούπα με σελινόριζα κ κινόα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Σούπες

Σούπα με σελινόριζα κ κινόα

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Τον τελευταίο καιρό που η άνοιξη αρνείτο πεισματικά να έρθει ασχολήθηκα με το κεφάλαιο “σούπα”. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν τις τιμάμε ιδιαίτερα κ δεν έχουμε ποικιλία στις επιλογές μας. Κοτόσουπα, ψαρόσουπα κ πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που τις έχουν συνδέσει με ασθένεια (“Τι, άρρωστος είμαι να φάω σούπα;”). Κι όμως οι σούπες είναι πολύ ωραίο είδος πιάτου που σου δίνει μεγάλες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού! Στο εξωτερικό τις αγαπούν πολύ κ μάλιστα υπάρχουν κ μαγαζιά που προσφέρουν μόνο σούπα! Για να μην μακρηγορώ περνώ στη συνταγούλα, η οποία είναι πανεύκολη κ πεντανόστιμη. Βασικό συστατικό η σελινόριζα (νέος μεγάλος μου έρωτας, δείτε κι αυτή τη λατρεμένη χειμωνιάτικη συνταγή) κ η κινόα (μην με λιθοβολήσετε που την ξαναχρησιμοποιώ, είμαι παθιασμένη με αυτή! Κ μην διανοηθείτε να μας αλλάξετε το όνομα σε…quinoa sisters! Χαχα!). Πρώτη φορά τη χρησιμοποιώ σε σούπα κ πάει τέλεια! Αξίζει να τη δοκιμάσετε αυτή τη νοστιμότατη κ θρεπτική σουπίτσα με ή χωρίς κινόα!

Πολλά γλυκά φιλιά!

Σούπα με σελινόριζα κ κινόα
Σούπα με σελινόριζα κ κινόα

Υλικά για 4 μερίδες:
2 μέτριες σελινόριζες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 σέλερυ
1/2 φλ. ωμή κινόα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. τζίντζερ

Σούπα με σελινόριζα κ κινόα
Σούπα με σελινόριζα κ κινόα

Εκτέλεση:
Βράζω την κινόα σύμφωνα με τς οδηγίες της συσκευασίας. Βάζω όλα τα λαχανικά (κομμένα σε κομμάτια) σε μια κατσαρόλα με νερό σχεδόν να τα σκεπάζει κ αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το αλατοπίπερο, την πάπρικα, το τζίντζερ κ το ελαιόλαδο. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ ώσπου να γίνει βελουτέ η σουπίτσα μου. Επαναφέρω στο μάτι την κατσαρόλα να πάρει μια τελευταία βράση. Αποσύρω από τη φωτιά κ σερβίρω με κινόα στο κέντρο του πιάτου. Καλή σας όρεξη!

Σούπα με σελινόριζα κ κινόα
Σούπα με σελινόριζα κ κινόα

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.505 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. Οντως, στην Ελλάδα δεν είμαστε της σούπας, αλλα τελευταία έχουν αρχίσει να “ανεβαίνουν” στην υπόληψη όλων μας. Σελινόριζα μια φορά εχω δοκιμάσει, σε πουρέ, και μου άρεσε πολυ΄η γεύση της, αλλά δεν έτυχε να ξαναφάω. Εμένα μου αρέσει που έβαλες και κινόα, χόρταίνει στα σίγουρα και δίνει και άλλο ένα επιπεδο γεύσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *