The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Σε έπιασα στα πράσα

Σε έπιασα στα πράσα να τσιμπολογάς την τάρτα!!!!! Είπα σε κάποιο ποντικάκι που ήταν έτοιμο να μου πειράξει την  τάρτα πριν προλάβω να πάρω λήψη.  Παραλίγο να μην μπορέσω να την φωτογραφίσω ολόκληρη. Τόσους μήνες και ακόμα να συνηθίσει ότι πρέπει το φαϊ του πρώτα να φωτογραφηθεί και μετά να καταναλωθεί. Απαράδεκτος, δεν νομίζετε; αν δεν με χωρίσει με αυτά που τραβάει για να βάλει μια μπουκιά φαγητό στο στόμα του!!!!Η σημερινή μου ανάρτηση είναι μια ελαφριά και πανέμορφη τάρτα που αναδεικνύει το πράσο σε γλυκό πρωταγωνιστή!!! Να ευχαριστήσω την μαμά της Κατερίνας που μου έδωσε την συνταγή, την έχω πειράξει λίγο….

PB151344-2

Υλικά:

για την βάση:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού
3 κσ νερό
λίγο αλάτι

για την γέμιση:
500 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
 
για τη ζύμη: Ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο (το βούτυρο το χρησιμοποιώ κατευθείαν από το ψυγείο) μέχρι να γίνει μια ζύμη-τρίμμα, προσθέτω τον κρόκο, το αλάτι και το νερό, ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτω την ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά την απλώνω στην ταρτιέρα (διαμέτρου 22εκ) βάζω από πάνω λαδόκολλα, λίγο βάρος (λίγο ρύζι, φασόλια..) και την ψήνω στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
για την γέμιση: Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και μαραίνω τα λαχανικά μου (πράσα, κρεμμυδάκι και άνηθο), τα αφήνω να μαραθούν, αλατοπιπερώνω, προσοχή αν το τυρί που θα προσθέσετε από πάνω είναι αλμυρό, μην το παρακάνετε με το αλάτι. Τα βάζω πάνω στην  τάρτα μου, χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και περιχύνω την τάρτα. Βάζω λίγο κίτρινο τυράκι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Ραντεβού αύριο με σούπερ κέρασμα, αφού η μικρή Χαρουλίτα γίνεται ενός έτους!!!!!!!!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 109 times, 1 visits today)

5 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *